Σε συγκεκριμένο πλάνο αποχωρήσεων από το Δημόσιο επιμένει η τρόικα
Το μείζον θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο παραμένει κεντρικό στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, όπως μαρτυρά η συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού Αντώνη Μανιτάκη στο νέο κύκλο διαβουλεύσεων που είχε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητά 7.500 αποχωρήσεις έως το τέλος του χρόνου και άλλες 12.500 για το 2014.
Το μείζον θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο παραμένει κεντρικό στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, όπως μαρτυρά η συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού Αντώνη Μανιτάκη στο νέο κύκλο διαβουλεύσεων που είχε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Η τετράωρη συνάντηση της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώθηκε περί τις 8 το βράδυ. Στις συζητήσεις παραβρέθηκε για περίπου μία ώρα και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος αποχώρησε νωρίτερα.
Ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε τον κ. Μανιτάκη έως το ασανσέρ του ορόφου, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δηλώσει «συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας».
Ερωτηθείς για τη στάση της Τρόικας, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι «δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινίσεις και τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων, άλλωστε, εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΔΗΜΑΡ, η τρόικα ζητά 7.500 αποχωρήσεις για φέτος (2.000 επίορκοι έως τον Ιούνιο και άλλοι 5.500 έως το τέλος του χρόνου) και άλλες 12.500 για το 2014.
Οι συσκέψεις τις τελευταίες μέρες έχουν εντατικοποιηθεί, εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής, με την ελληνική πλευρά να ευελπιστεί σε «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Όπως παραδέχονται στελέχη της κυβέρνησης, το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις είναι το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442