Απαράδεκτη, αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη, χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας χθεσινοβραδινή έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, στο νοσοκομείο, προκειμένου να ελέγξει αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τπληροφορίες του «News Messinia.gr», οι Χρυσαυγίτες μετά τον έλεγχο κατά την εξοδό τους από το Νοσοκομείο συνεπλάκησαν με ομάδα Ρομά.

Στη συμπλοκή επενέβησαν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας σημειώνει πως «τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν τη θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στη Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας».

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την απασχόληση αλλοδαπών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, υπογραμμίζει ότι «καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων)».

ΟΕΝΓΕ: «Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στα νοσοκομεία»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί με ψήφισμά τους καταδικάζουν με κατηγορηματικό τρόπο τις «ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές» της Χρυσής Αυγής.

Στο ψήφισμα του 8ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με τίτλο «έξω οι νεοναζί από τα νοσοκομεία», αναφέρεται ότι «οι επανειλημμένες προσπάθειες των φασιστών να εδραιώσουν την παρουσία τους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας της χώρας με τρομοκρατικές εφόδους, ρατσιστικές αιμοδοσίες και «ιατρεία» δε μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους υγειονομικούς και τους δημοκρατικούς πολίτες».

Τονίζεται, επίσης, ότι «ρατσιστικές πρακτικές και μέθοδοι που βρίσκονται από τη φύση τους σε πλήρη αντιδιαστολή με την Ιατρική Δεοντολογία και το αναμφισβήτητο δικαίωμα για ισότιμη περίθαλψη όλων των ανθρώπων, θα μας βρουν απέναντι τους».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να αντισταθούν «στο ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής και να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό ρατσιστικής βίας στις Ενώσεις και τα σωματεία τους».

Επίσης οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με αφορμή ερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο, ζητούν από τη διοίκηση του ιδρύματος να μη δώσει κανένα στοιχείο «στους ρατσιστές, οπαδούς των ναζί», ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι ανεπιθύμητοι» στο νοσοκομείο.

«Η μισαλλοδοξία και η μπόχα τους είναι ξένες για τους εργαζόμενους στον Ευαγγελισμό, Έλληνες και ξένους. Θα μας βρουν μαζικά και οργανωμένα απέναντί τους όπου κι όποτε τολμήσουν να εμφανιστούν» αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων.

ΠΑΣΟΚ: Ο νόμος του υποκόσμου της ΧΑ

«Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να τραμπουκίζει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. «Χθες εισέβαλλαν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, για να ελέγξουν δήθεν αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του νοσοκομείου και οι συναρμόδιοι φορείς πράττουν το καθήκον τους.

»Η Χρυσή Αυγή καταπατά τους νόμους. Με τη βία και τον εκφοβισμό προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της νόμο. Ο νόμος της Χρυσής Αυγής είναι ο νόμος του υποκόσμου. Η ψήφιση της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας και ξενοφοβίας, γίνεται κάθε μέρα και πιο επιτακτική. Η δημοκρατία μας είναι μαχητική και αμυνόμενη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο