Την Τετάρτη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Στουρνάρα με την τρόικα
Για τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ορίστηκε το νέο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τα στελέχη της τρόικας, έπειτα από την τετράωρη σύσκεψη της Τρίτης, στην οποία στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχε, για περίπου μία ώρα, και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές με την τρόικα θα επαναληφθούν με όλα τα μέτωπα ανοιχτά.
Για τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ορίστηκε το νέο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τα στελέχη της τρόικας, έπειτα από την τετράωρη σύσκεψη της Τρίτης, στην οποία στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχε, για περίπου μία ώρα, και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές με την τρόικα θα επαναληφθούν με όλα τα μέτωπα ανοιχτά.
Προσπάθεια καταβάλλεται ώστε να κλείσουν έως το Eurogroup του Δουβλίνου τη προσεχή Παρασκευή όλα τα φλέγοντα ζητήματα για την εκταμίευση των δύο δόσεων (των 2,8 δισ. ευρώ που αποτελεί το «υπόλοιπο» της μεγάλης δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου και των 6 δις. ευρώ που πρέπει να δοθούν για το α’ τρίμηνο εφέτος).
Κατά την αποχώρηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το υπουργείο Οικονομικών, τον κ. Μανιτάκη συνόδευσε μέχρι το ασανσέρ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαψεύδοντας ότι υπάρχει βαρύ κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις.
«Συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας» δήλωσε σχετικά ο κ. Μανιτάκης.
Ερωτηθείς για τη στάση της τρόικας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι «δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινίσεις και τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων, άλλωστε, εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις».
Νωρίτερα, μιλώντας στοin.grστέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση του υπουργού με τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να κλείσει σημαντικό μέρος των εκκρεμοτήτων.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται η οριστικοποίηση των σχεδίων για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, με οριζόντια μείωση των συντελεστών πιθανότατα κατά 15%, αλλά και η ενιαία ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και σε 48 δόσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442