Συνάντηση Βενιζέλου με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας
«Πλήρη ταύτιση απόψεων» με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την ανάγκη διαφύλαξης της αυτοτέλειας των επιμελητηρίων και αναβάθμισης του ρόλου τους εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, υπογραμμίζει το ΕΕΑ.
«Πλήρη ταύτιση απόψεων» με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την ανάγκη διαφύλαξης της αυτοτέλειας των επιμελητηρίων και αναβάθμισης του ρόλου τους εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, υπογραμμίζει το ΕΕΑ.
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Ρεκλείτης, και ο γενικός γραμματέας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη σημασία της διατήρησης της υποχρεωτικότητας στην εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το χρόνο.
Οι εκπρόσωποι τoυ επιμελητηρίου εξέφρασαν, από την πλευρά τους, την ικανοποίησή τους διότι, όπως είπαν, άκουσαν από τον Ευ.Βενιζέλο να προτείνει ένα σημαντικό μέρος του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 να περάσει στη διαχείριση των Επιμελητηρίων, αλλά και να εμφανίζεται πρόθυμος να συνδράμει στην προσπάθεια εξεύρεσης ελεύθερου δημόσιου κτιρίου για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του ΕΕΑ.
Σε δηλώσεις του ο Γ.Ρεκλείτης επισήμανε ότι «διαπιστώσαμε την συμπαράσταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα που του θέσαμε σχετικά με την άρση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής στα Επιμελητήρια από το 2015 και μετά. Πιστεύουμε πως, καθώς ανάλογες θέσεις είχε εκφράσει και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, είναι επιβεβλημένο να επαναπροσδιορίσει και το υπουργείο Ανάπτυξης τη θέση του, επιτρέποντας στα Επιμελητήρια να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα και για τα μέλη τους.
» Θέσαμε επίσης υπόψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μείζονα θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως ο αριθμός των Κυριακών που θα λειτουργούν τα καταστήματα αλλά και την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά προκειμένου να διασωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας».
Ο γενικός γραμματέας του ΕΕΑ, Γ.Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται απόλυτα τον κίνδυνο το νέο ΕΣΠΑ να μην φθάσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αν δεν αναλάβουν, με ενισχυμένο το ρόλο τους, τα ίδια τα επιμελητήρια την διάχυση της πληροφόρησης για το πρόγραμμα προς τα μέλη τους, στοχεύοντας στην μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιουβέντους – Πάφος FC 2-0: Οι Ιταλοί «λύγισαν» τους μαχητικούς Κύπριους, με δύο γκολ σε έξι λεπτά
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Μπενφίκα – Νάπολι 2-0: «Ζωντανοί» για πρόκριση οι «Αετοί» (vid)
- Λεβερκούζεν – Νιουκάστλ 2-2: Ο Γκριμάλντο στο 88΄ έστειλε την Μπάγερ στους 9 βαθμούς πριν το Καραϊσκάκη
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]
- «Καμπανάκι» Πάουελ για πληθωρισμό και αγορά εργασίας
