Να μειώσει τo πρόγραμμα αγοράς ομολόγων καλεί τη Fed η BlackRock
Να περιορίσει το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης που εφαρμόζει καλεί την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ο Ρικ Ρίντερ, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Wall Street, ο οποίος επιβλέπει επενδύσεις διαθεσίμων ύψους 763 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της BlackRock. Ο κ. Ρίντερ καλεί τη Fed να μειώσει τις αγορές ομολόγων της στο ύψος των 40-45 δισ. δολαρίων το μήνα, ένα επίπεδο που απλώς θα διατηρεί το τρέχον απόθεμα ομολόγων της Fed.
Να περιορίσει το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης που εφαρμόζει καλεί την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ο Ρικ Ρίντερ, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Wall Street, ο οποίος επιβλέπει επενδύσεις διαθεσίμων ύψους 763 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της BlackRock.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times, ο κ. Ρίντερ χαρακτήρισε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Fed ως ένα «μεγάλο και αμβλύ σφυρί» που έχει προκαλέσει στρεβλώσεις στις αγορές και δημιουργεί κινδύνους αύξησης του πληθωρισμού.
«Η πολιτική της Fed έχει ως αποτέλεσμα τη στρέβλωση των αποφάσεων για την κατανομή των κεφαλαίων κάθε μορφής σε κάθε επίπεδο της οικονομίας» δήλωσε ο κ. Ρίντερ.
H Fed αγοράζει κρατικά ομόλογα και ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια ύψους 85 δισ. δολαρίων κάθε μήνα – περίπου τα δύο τρίτα των εκδόσεων αυτών των κατηγοριών ομολόγων.
Ο κ. Ρίντερ καλεί τη Fed να μειώσει τις αγορές ομολόγων της στο ύψος των 40-45 δισ. δολαρίων το μήνα, ένα επίπεδο που απλώς θα διατηρεί το τρέχον απόθεμα ομολόγων της Fed και σημειώνει ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει την ευκαιρία να μειώσει τώρα το πρόγραμμα αγορών της.
«Η οικονομία είναι σε μία λογικά ισχυρή βάση» δήλωσε, παρά το γεγονός ότι η ανεργία στην ΗΠΑ είναι στο 7,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στη Νέα Υόρκη για την Ομογένεια η Δήμαρχος Λήμνου
- Αλεξανδρούπολη: «Μπαμπά θα με αγαπάς ακόμη;» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 5χρονου που κακοποιήθηκε σε νηπιαγωγείο
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μονοκατοικία στο Ωραιόκαστρο – Απεγκλώβισαν μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (3/5): Πού θα δείτε τα play offs της Super League και παιχνίδια από την Ευρώπη
- Σήμερα η πρώτη απόφαση του ΟΠΕΚ+ για την παραγωγή πετρελαίου μετά την αποχώρηση των ΗΑΕ
- Πέθανε ο πιλότος που το 1947 είχε παραδώσει το θρυλικό Spitfire MJ755 στην Ελλάδα
- Κατερίνα Παναγοπούλου: Πένθος για την παρουσιάστρια – Η συγκινητική ανάρτηση
- ΑΑΔΕ: Πώς δηλώνονται τα αναδρομικά από μισθούς, συντάξεις και ενισχύσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442