Με διαμαρτυρίες, στις οποίες συμμετείχαν και γυναίκες που -κατά την γνωστή πρακτική της Femen- φώναξαν γυμνόστηθες συνθήματα, συνοδεύτηκε η επίσκεψη του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Αννόβερο, ο οποίος μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ εγκαινίασε τη βιομηχανική έκθεση. Μιλώντας για «κοινό χουλιγκανισμό», το Κρεμλίνο ζητησε την τιμωρία τέτοιου είδους διαμαρτυριών.Τη Δευτέρα, τρεις γυναίκες διέκοψαν την επίσκεψη του Πούτιν και της Μέρκελ στους χώρους της έκθεσης βγάζοντας τις μπλούζες τους και φωνάζοντας συνθήματα στα οποία χαρακτήριζαν «δικτάτορα» του ρώσο πρόεδρο. Γρήγορα απομακρύνθηκαν από το προσωπικό ασφαλείας.

Ο Πούτιν, αφού εγκαινίασε μαζί με την καγκελάριο την έκθεση την Κυριακή, επισκέφτηκε τις ρωσικές αντιπροσωπείες στο χώρο τη Δευτέρα. Φέτος, τιμώμενη συμμετοχή στην έκθεση είναι η Ρωσία.

«Πρόκειται για κοινό χουλιγκανισμό και δυστυχώς συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, σε κάθε χώρα. Πρέπει να υπάρξει τιμωρία» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, σχετικά με τη γυμνόστηθη διαμαρτυρία ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η επίσκεψη Πούτιν είχε «πλαισιωθεί» ήδη την Κυριακή με διαμαρτυρίες. Μερικοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους φορώντας στολές φυλακισμένων και κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «σταματήστε την πολιτική τρομοκρατία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ