Καμία ανησυχία για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, λέει ο Γ.Στουρνάρας
«Οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα δεν προκαλούν καμία ανησυχία. Ερωτηθείς εάν μέχρι την Παρασκευή μπορεί να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας που αύριο, Τρίτη, έχει νέα σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών, είπε ότι δεν το γνωρίζει και ότι οι συζητήσεις μπορεί να συνεχιστούν και μετά. Απέρριψε δε την εκτίμηση ότι ο γάμος Eθνικής-Εurobank έχει καταλήξει σε ναυάγιο.
«Οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες» επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα δεν προκαλούν καμία ανησυχία.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπήρχε μάλιστα ησυχία σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς εάν μέχρι την Παρασκευή μπορεί να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας που αύριο, Τρίτη, έχει νέα σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών, είπε ότι δεν το γνωρίζει και ότι οι συζητήσεις μπορεί να συνεχιστούν και μετά.
Απέρριψε δε την εκτίμηση ότι ο γάμος Eθνικής-Εurobank έχει καταλήξει σε ναυάγιο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός και η καλύτερη προετοιμασία εν όψει της αυριανής συνάντηση του κ. Στουρνάρα με την τρόικα.
Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για τους λόγους αναβολής της σημερινής συνάντησής του με την τρόικα.
«Για καλύτερη προετοιμασία δική τους και δική μας, γι’ αυτό και κάναμε αυτό το συντονισμό σήμερα, εδώ, με τον Πρωθυπουργό, ούτως ώστε να τελειώνουμε και με την τρόικα».
Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως δεν μπορεί να ξέρει στην παρούσα φάση αν η συμφωνία με την τρόικα μπορεί να κλείσει πριν από την Παρασκευή, ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος πρέπει να αναχωρήσει την Πέμπτη για τις Βρυξέλλες, για το έκτακτο Eurogroup.
Το deal της Εθνικής με τη Eurobank έχει καταλήξει σε ναυάγιο; ερωτήθηκε τέλος ο υπουργός.
«Όχι, δεν μπορούμε να το πούμε αυτό» ήταν η απάντηση του κ. Στουρνάρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442