Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Marc Marquez:

Marc Marquez: «Επικίνδυνο» να απαιτώ νίκη στον πρώτο αγώνα

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda θέλει λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στις αγωνιστικές γραμμές της μοτοσικλέτας του, προτού διεκδικήσει τη νίκη ή μια θέση στο βάθρο.

Ο Marc Marquez πιστεύει ότι είναι «επικίνδυνο» να περιμένει πολλά στο ντεμπούτο του στην κατηγορία MotoGP στο Qatar την Κυριακή 7 Απριλίου. Ωστόσο, δεν αποκλείει τίποτε λέγοντας ότι ακόμη και η νίκη δεν είναι κάτι απίθανο.

Η μετριοπαθής προσέγγιση του πρώτου αγώνα είναι κάτι σημαντικό για τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις του στην περίοδο των δοκιμών προκάλεσαν επαίνους από όλους τους αναβάτες και τις ομάδες.

«Αν έχεις τέτοια νοοτροπία (επιζητώντας απαραίτητα τη νίκη) είναι επικίνδυνο. Δεν αναθεωρούμε τίποτε προς τα κάτω, ωστόσο το κλειδί της επιτυχίας είναι η προσπάθεια και η υπομονή» τονίζει ο 20χρονος αναβάτης.

Ο ίδιος εκπλήσσεται με τον εαυτό του για το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στα δεδομένα της μοτοσικλέτας του, ωστόσο θεωρεί απαραίτητο να διαθέσει λίγο χρόνο παραπάνω προτού τα δώσει όλα για τη νίκη.

«Γνωρίζω καλά την πίστα του Qatar, αλλά ακόμη δεν γνωρίζω τόσο καλά τις αγωνιστικές γραμμές που απαιτούν αυτές οι μοτοσικλέτες. Πολλές φορές ακολουθώ την αγωνιστική γραμμή που εφάρμοζα στη Moto2» δήλωσε ο Ισπανός.

Το ταλέντο του 20χρονου αναβάτη της Honda είναι αδιαμφισβήτητο και επιβεβαιώνεται από την έως τώρα πορεία του. Μετράει 26 νίκες τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει την εκπληκτική εκκίνησή του πέρυσι στη Βαλένθια, όπου από 33ος βρέθηκε στις πρώτες θέσεις στα μισά του πρώτου γύρου.

Ένα χαρακτηριστικό προσόν του M. Marquez είναι ο σπάνιος συνδυασμός ταχύτητας / γενναιότητας / θεάματος και αυτό θα εκμεταλλευτεί για να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους κορυφαίους αναβάτες.

auto.in.gr

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024