Τεράστια περιεκτικότητα βαρέων μετάλλων στα νερά στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής
Μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων, όπως αρσενικό, μόλυβδος και ψευδάργυρος, εντοπίστηκαν στα νερά της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Βάσει μετρήσεων που έγιναν στα νερά που εκβάλλουν στον Στρυμονικό σε κοντινή απόσταση από ιχθυοκαλλιέργειες και μυδοκαλλιέργειες, εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, αρσενικό 49.000 φορές πάνω από τις προβλεπόμενες τιμές.
Μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων, όπως αρσενικό, μόλυβδος και ψευδάργυρος, εντοπίστηκαν στα νερά της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.
Βάσει μετρήσεων που έγιναν στα νερά ρεμάτων που εκβάλλουν στον Στρυμονικό σε κοντινή απόσταση από ιχθυοκαλλιέργειες και μυδοκαλλιέργειες, εντοπίστηκε αρσενικό 49.000 φορές πάνω από τις προβλεπόμενες τιμές, μαγγάνιο 2.660 φορές περισσότερο, 169 φορές πάνω ο μόλυβδος και πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό ο ψευδάργυρος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφίες με καφεκίτρινα νερά και αφρούς στα ρέματα, όπου εκβάλλουν σωλήνες του εργοστασίου εμπλουτισμού της «Ελληνικός Χρυσός».
«Σας φέρνουμε αποδείξεις για το πώς εννοεί την περιβαλλοντική προστασία η «Ελντοράντο»» λέει στην εφημερίδα η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία προχώρησε στην καταγγελία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λύση στην ακμή δίνει ο δερματολόγος – Οι υπόλοιποι έχουν ιδέες
- Ο σκύλος ακούει, μυρίζει, αλλά αντιλαμβάνεται έναν διαφορετικό κόσμο από ό,τι εμείς
- Πάρις Χίλτον: «Κάποτε θεωρούνταν ψυχαγωγία να βρίζεις γυναίκες» – Η φιλία με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και το κοινό τραύμα
- Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ότι στραγγάλισε την Μαρία Αγγελακούδη και την πέταξε στα σκουπίδια, έκρυβε νεκρή την Βίκυ Κουτσάκη
- Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο γυναικών: Μάχη της Ελλάδας με την Ιταλία για την πρωτιά στον όμιλο
- Σωτήρης Καλυβάτσης: Θα ξαναέκανε το Α.Μ.Α.Ν με τον Αντώνη Κανάκη;

