Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κότρωνας, πέτρα και φως

Κότρωνας, πέτρα και φως

Στην καρδιά της Ανατολικής (Προσηλιακής) Μάνης, σε όμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία, βρίσκεται ο Κότρωνας, χωριό που διατηρεί δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Στο μικρό μόλο του δένουν βάρκες και καΐκια. Πάνω από τον Kότρωνα υψώνεται ο Σαγγιάς, συνέχεια του Tαΰγετου προς νότον. Aπό την περιοχή του Kότρωνα έως το ακρωτήρι Tαίναρο, νότιο άκρο της Πελοποννήσου, είναι χτισμένα τα […]

Στην καρδιά της Ανατολικής (Προσηλιακής) Μάνης, σε όμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία, βρίσκεται ο Κότρωνας, χωριό που διατηρεί δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Στο μικρό μόλο του δένουν βάρκες και καΐκια. Πάνω από τον Kότρωνα υψώνεται ο Σαγγιάς, συνέχεια του Tαΰγετου προς νότον.

Aπό την περιοχή του Kότρωνα έως το ακρωτήρι Tαίναρο, νότιο άκρο της Πελοποννήσου, είναι χτισμένα τα χωριά και οι μικροί οικισμοί της Προσηλιακής (Mέσα) Mάνης, ξεχωριστά αρχιτεκτονικά σύνολα με πύργους, πυργόσπιτα και παλαιές εκκλησίες, όπου κυρίαρχα χαρακτηριστικά είναι η πέτρα και το φως.

Στον Κότρωνα, η καλή φίλη των «Διακοπών» Μαίρη Παναγάκου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας και εστιατορίου, άριστη γνώστρια των μυστικών της ελληνικής μαγειρικής, προσφέρει στους πελάτες-φίλους της υπέροχες γεύσεις και πρωτότυπες μαγειρικές δημιουργίες.

Η αγάπη της Μαίρης Παναγάκου για την παραδοσιακή κουζίνα, την οποία θεωρεί αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής μας παράδοσης, λειτουργεί αδιάλειπτα, επί σειράν ετών, ως πηγή εμπνεύσεως για εκείνη.

Ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο των γαστριμαργικών απολαύσεων προσφέρει στους επισκέπτες και το εστιατόριο «Εν πλω», στην παραλία του Κότρωνα.

Στο αποκατεστημένο πυργόσπιτο του 1870 λειτουργεί, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Παναγάκου, ένας χώρος υψηλής αισθητικής, όπου προσφέρονται μεζέδες και φαγητά που συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο το παραδοσιακό και το σύγχρονο, ικανοποιώντας απόλυτα κάθε ουρανίσκο.

Για διαμονή στον Κότρωνα σάς προτείνουμε το ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων Kotronas Bay.

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον Κότρωνα, την Ανατολική (Προσηλιακή) Μάνη και όλους τους υπόλοιπους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024