Σοφία Καραγιάννη

Φέτος την άνοιξη, μεγάλοι οίκοι, όπως οι Louis Vuitton, Balmain, Marni, Chanel και Alexander Herchovitch, έδωσαν μια πιο παιχνιδιάρικη νότα στις δημιουργίες τους χρησιμοποιώντας τη σκακιέρα. Το μοτίβο αυτό αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά trend για την περίοδο της άνοιξης. Κυριάρχησε στις πασαρέλες, έκανε την εμφάνιση του σε εξώφυλλα περιοδικών και φορέθηκε από τις πιο αγαπημένες πρωταγωνίστριες σε πρεμιέρες ταινιών.
Κάποιες συμβουλές για το πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τα διάφορα κομμάτια-σκακιέρες αλλά και πώς να τα ενσωματώσουμε στο ντύσιμό μας είναι απαραίτητες, ώστε να καταφέρουμε να έχουμε ένα κομψό αποτέλεσμα, αποφεύγοντας τις υπερβολές και τα στιλιστικά λάθη.
Κανόνας #1
Κρατήστε τις γραμμές των ρούχων απλές, αφήνοντας το pattern να κάνει την διαφορά από μόνο του.
Κανόνας #2
Απλοποιήστε το σύνολό σας και δημιουργήστε αντιθέσεις, χρησιμοποιώντας κάποια κομμάτια σε ουδέτερα χρώματα- μονόχρωμη μπλούζα ή σακάκι.
Κανόνας #3
Μπορείτε νa συνδυάσετε δύο διαφορετικά μεγέθη μοτίβων ή ακόμα και διαφορετικές αποχρώσεις αυτών. Αποφύγετε να εφαρμόσετε και τους δύο κανόνες στο ίδιο σύνολο κάνοντας το να δείχνει υπερφορτωμένο.
Κανόνας #4
Αφήστε στην άκρη τα πολλά και τα βαριά κοσμήματα. Χρησιμοποιήστε πιο διακριτικά και minimal αξεσουάρ.
Κανόνας #5
Όσο μεγαλύτερη και πιο έντονη είναι η «σκακιέρα», τόσο το καλύτερο!
Κανόνας #6
Αν ανήκετε στην ομάδα των τολμηρών γυναικών, τότε συνδυάστε την σκακιέρα με κάποιο ριγέ κομμάτι και να είστε σίγουρες ότι θα κάνετε την διαφορά.
Κανόνας #7
Αν πάλι ανήκετε στην ομάδα των γυναικών που προτιμούν το απλό και κλασσικό ντύσιμο, τότε δώστε μια μοντέρνα νότα στο ντύσιμό σας, συνδυάζοντας το τζιν και το T-shirt σας με μία τσάντα ή ένα μαντήλι με το pattern της σκακιέρας -όπως αυτά που είδαμε στην ανοιξιάτικη κολεξιόν του Marc by Marc Jacobs.

woman.in.gr