Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τη νέα τράπεζα ανάπτυξης που θα ιδρύσουν οι αναδυόμενες οικονομίες (BRICS-Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Χαιρετίζουμε την δημιουργία τράπεζας ανάπτυξης από τις χώρες της BRICS και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τη νέα αυτή τράπεζα με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι ηγέτες της BRICS που συναντώνται από χθες Τρίτη στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινής τράπεζας που θα χρηματοδοτεί κυρίως έργα υποδομής. Η τράπεζα αυτή θα έχει αρχικό κεφάλαιο 50 δισεκατομμύρια δολάρια, 10 δισεκατομμύρια από κάθε χώρα.

«Η δημιουργία μιας τράπεζας ανάπτυξης είναι ένα μεγάλο έργο. Περιμένουμε λεπτομέρειες για τα μέσα χρηματοδότησής της, το διοικητικό της συμβούλιο και την έδρα της» τονίζεται στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία επισημαίνει την πρόθεσή της να βοηθήσει τη νέα αυτή τράπεζα με την παροχή τεχνογνωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο