Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μικροένταση και μία προσαγωγή στην πλατεία Συντάγματος

Μικροένταση και μία προσαγωγή στην πλατεία Συντάγματος

Ένα άτομο προσήχθη στη διάρκεια μικροέντασης που σημειώθηκε λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Συντάγματος, όταν μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» διαμαρτυρήθηκαν για την ισχυρή αστυνομική παρουσία και τον αποκλεισμό της περιοχής. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Tα αυστηρά μέτρα που επικρατούσαν στην πλατεία Συντάγματος, εμπόδισαν ορισμένους γονείς να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους.

Ένα άτομο προσήχθη στη διάρκεια μικροέντασης που σημειώθηκε λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Συντάγματος, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» διαμαρτυρήθηκαν για την ισχυρή αστυνομική παρουσία και τον αποκλεισμό της περιοχής.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους προς την οδό Ερμού, υπήρξαν διαπληκτισμοί στη διάρκεια των οποίων η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του ατόμου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στέλεχος της «Σπίθας».


Η μαθητική παρέλαση διεξήχθη κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, ενώπιον του υφυπουργού Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου, ενώ κλειστό παρέμεινε το κέντρο της πόλης, στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι. Tα αυστηρά μέτρα που επικρατούσαν στην πλατεία Συντάγματος, εμπόδισαν ορισμένους γονείς να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους.

Πάντως, οι περισσότεροι γονείς είχαν συγκεντρωθεί, μετά την πλατεία και στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου, απ’ όπου παρακολούθησαν την παρέλαση των παιδιών τους.

Πριν από την μαθητική παρέλαση, που άρχισε στις 12 το μεσημέρι, έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη. Την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και ακολούθησε το Λύκειο Καλαβρύτων με το λάβαρο της Επανάστασης.

Ακολούθησαν οι μαθητές από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ενώ η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα μέλη του συλλόγου Αεροπολιτών Μάνης, της Παγκρήτιας Ενωσης και τους οδηγούς και προσκόπους μαζί με τα παιδιά των Special Olympics.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024