Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Κυριακή το Eurogroup για την Κύπρο, ανακοίνωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ

Την Κυριακή το Eurogroup για την Κύπρο, ανακοίνωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ

Στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, θα συνεδριάσει τελικά το Eurogroup για την Κύπρο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Είχαν προηγηθεί ενδείξεις για αναβολή της συνεδρίασης για τη Δευτέρα, μεσούσης της δύσκολης διαπραγμάτευσης της κυπριακής κυβέρνησης με κλιμάκιο της τρόικας στη Λευκωσία.

Στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, θα συνεδριάσει τελικά το Eurogroup για την Κύπρο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο λογαριασμό του στο twitter το απόγευμα του Σαββάτου.

Είχαν προηγηθεί ενδείξεις για αναβολή της συνεδρίασης για τη Δευτέρα, μεσούσης της δύσκολης διαπραγμάτευσης της κυπριακής κυβέρνησης με κλιμάκιο της τρόικας στη Λευκωσία.

Ενδεικτικά, μόλις δύο ώρες πριν την ανακοίνωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, είχε αναφέρει πως δεν υπήρχαν μέχρι εκείνη την ώρα προγραμματισμένες συναντήσεις για το Σαββατοκύριακο.

Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για το «πράσινο φως» της τρόικας επί των κυπριακών προτάσεων κορυφώνονται στη Λευκωσία.

Για «σημαντική πρόοδο» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η ανακοίνωση εκ μέρους του Γερούν Ντάισελμπλουμ για σύγκληση του Eurogroup την Κυριακή.

Η τρόικα φέρεται να αποδέχεται την πρόταση για κούρεμα των καταθέσεων στην τράπεζα Κύπρου (25% άνω των 100.000 ευρώ) και το κρίσιμο σημείο που απομένει είναι εάν θα εξαιρεθούν τα Ταμεία Πρόνοιας.

Η κυπριακή κυβέρνηση επιμένει σύμφωνα με πληροφορίες στο θέμα της εξαίρεσης των Ταμείων Πρόνοιας, αλλά η τρόικα το αποδέχεται μόνο αν υπάρξει βαθύτερο κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο ψήφισε το βράδυ της Παρασκευής τα εννέα επείγοντα νομοσχέδια που αφορούν στην αντιμετώπιση της κρίσης και αφορούν, μεταξύ άλλων, στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, καθώς και την εξυγίανση των τραπεζών, που παραπέμπει προς το παρόν στην περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας και συνοδεύεται από άλλα έξι συναφή νομοθετήματα για το τραπεζικό σύστημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024