Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Kαλαφάτης: Σημαντικός ο ρόλος της Δασικής Υπηρεσίας

Μήνυμα απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σ.Καλαφάτης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, υπενθυμίζοντας τη ζωτική σημασία της προστασίας των δασών για τη διατήρηση της βιόσφαιρας στον πλανήτη γη.

Μήνυμα απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σ.Καλαφάτης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, υπενθυμίζοντας τη ζωτική σημασία της προστασίας των δασών για τη διατήρηση της βιόσφαιρας στον πλανήτη γη.

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί εδώ και 4 δεκαετίες από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, με στόχο να περάσει το μήνυμα της προστασίας των δασών, που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη σχετίζονται με την καταστροφή των δασών.

Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΚΑ κεντρικά αλλά και η Ειδική Γραμματεία Δασών χρηματοδοτούν έργα προστασίας και ανάδειξης των δασών της χώρας. «Ο ρόλος της Δασικής Υπηρεσίας στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός» τονίζει ο κ. Καλαφάτης, «ενώ διαχρονικά έχει δείξει σημαντικό κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό έργο.»

Με τη λαθροϋλοτομία να έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις στη χώρα μας, ολοκληρώνεται σύντομα η κωδικοποίηση και ο εκσυγχρονισμό της δασικής νομοθεσίας. «Βούληση της κυβέρνησης» επισημαίνει ο κ.Καλαφάτης «είναι να προχωρήσουμε στη λήψη μέτρων δασικής πολιτικής που θα οργανώσουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο τη δασική διοίκηση και θα διαμορφώσουν ένα ουσιαστικότερο πλαίσιο για τη δασική ανάπτυξη και τη δασοπροστασία. Παράλληλα φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων, όπως η πιστοποιημένη υλοτομία, η οργανωμένη κτηνοτροφία, οι ήπιες μορφές τουρισμού, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση και με έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας. »

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024