Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο είχε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας παρουσίασε στον πρέοδρο πρόταση για να στηρίξει η Εκκλησία την οικονομία της χώρας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε ότι εισηγήθηκε τρόπους εξόδου από την κρίση.

Συγκεκριμένα εισηγήθηκε να προβεί η κυβέρνηση στην έκδοση ομολόγου, το οποίο με εντολή του  αρχιεπισκόπου θα το αγοράσουν οι μονές, οι μητροπόλεις και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα της Κύπρου.

Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας είπε ότι μπορεί να υποθηκευτεί ολόκληρη η περιουσία, η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι τεραστίων διαστάσεων και σε αντάλλαγμα θα της χορηγηθούν ομόλογα. Ο λαός και η Εκκλησία, είπε, θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του κράτους, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σταθεί η Κύπρος στα δικά της πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων.   

Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποσχέθηκε πως ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτιμήθηκε στην αρχή ότι θα είχε σχέση με την πιθανή παρέμβαση του στον Πατριάρχη Κύριλλο για ρωσική βοήθεια προς την Κύπρο αλλά αυτό δεν χρειάστηκε τελικά γιατί ο πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ρωσική κυβέρνηση.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας