Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Σεργιανόπουλος

Νίκος Σεργιανόπουλος

Πρωταγωνιστής αλλά απών στην δική του δίκη! Ένα αφιέρωμα στον αγαπητό ηθοποιό με αφορμή την έναρξη της νέας δίκης σήμερα 21/3 για την τελική έκδοση ετυμηγορίας του δολοφόνου του. Γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ίδρυσε την Πειραματική Σκηνή […]

Πρωταγωνιστής αλλά απών στην δική του δίκη! Ένα αφιέρωμα στον αγαπητό ηθοποιό με αφορμή την έναρξη της νέας δίκης σήμερα 21/3 για την τελική έκδοση ετυμηγορίας του δολοφόνου του.
Γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ίδρυσε την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στη Θεσσαλονίκη μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Εφη Σταμούλη, τον Χρήστο Αρνομάλλη κ.α. και Διευθυντή τον Νικηφόρο Παπανδρέου.


Στις 2 Δεκεμβρίου 2007 συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης και κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Όμως δεν προφυλακίστηκε, καθώς δήλωσε και διαγνώστηκε εξαρτημένος χρήστης.

Στις 4 Ιουνίου 2008 βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, τραυματισμένος θανάσιμα με 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες. Το μαχαίρι με το οποίο έγινε η δολοφονία βρέθηκε, χωρίς όμως αξιοποιήσιμα αποτυπώματα.


Στις 6 Ιουνίου έγινε η κηδεία του στη Δράμα. Το τελευταίο αντίο του είπαν χιλίαδες κόσμου και οι συνάδελφοι του και φίλοι του. Η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί και συγκινηθεί από τον άδικο χαμό του.

Έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 ο 30χρονος Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτχικνέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα στις 26 Ιουλίου του 2008, ενώ κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στις 10 Νοεμβρίου του 2009 ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία (4 προς 3) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.
Στις 19 Νοεμβρίου 2012, η εισαγγελέας κυρία Χουδετσανάκη, έκανε αναίρεση της απόφασης, με το σκεπτικό ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια.

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τα πρώτα του τηλεοπτικά του βήματα τα έκανε στην ΕΡΤ το 1986 στην σειρά «Η τελευταία Ιθάκη» έως το 1989, στη σειρά «Ασημήνα Λάιου».
Από το 1992 έως το 1997 τηλεοπτικά του «σπίτια» έγιναν το Mega και ο ΑΝΤ1 και συμμετείχε σε επτά τηλεοπτικές σειρές, με ανάλογη επιτυχία.


Το μεγάλο «μπαμ» το έκανε το 1997 δίπλα στην Εβελίνα Παπούλια στους «Δύο Ξένους», μια από τις σειρές σταθμό της ελληνικής τηλεόρασης, στο Mega.
Τελευταία σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε ήταν «Η Εξαφάνιση» που προβλήθηκε στον Alpha.

ΟΙ ΔΙΚΕΣ

Στις 11 Μαρτίου 2013 άρχισε η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του ηθοποιού. Ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία ο κατηγορούμενος Δ. Μουρτζικνέλι καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών. O κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο πως εμμένει σε όσα είχε υποστηρίξει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.
Στις 21 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για το φόνο του ιδιαίτερα αγαπητού ηθοποιού στον κόσμο της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024