Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ καταδικάζει τη βεβήλωση ελληνικού νεκροταφείου
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του και καταδίκασε τη βεβήλωση, από αγνώστους, του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στην κωμόπολη Βαλάντοβο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του και καταδίκασε τη βεβήλωση, από αγνώστους, του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στην κωμόπολη Βαλάντοβο.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις από τα αρμόδια όργανα της χώρας για τη διαλεύκανσή του.
«Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει έντονα την ανάρμοστη αυτή πράξη. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν μπορούν ούτε και θα μπορέσουν να γίνουν όμηρος μεμονωμένων πράξεων βίαιης συμπεριφοράς εκ μέρους μεμονωμένων ατόμων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι προκληθείσες ζημιές είναι σημαντικές.
Το ζήτημα της βεβήλωσης του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ έθεσε με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά.
Η Μαριλένα Κοππά ζήτησε παρέμβαση της Επιτροπής προς τις αρχές της ΠΓΔΜ προκειμένου να καταδικάσουν απερίφραστα το βανδαλισμό, να φροντίσουν για την αποτελεσματική διαλεύκανση της υπόθεσης και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών στο ελληνικό νεκροταφείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442