Στο σφυρί -ξανά- η Ferrari 512TR του Sir Elton John
Η 512TR θα μπορούσε να περιγραφεί με πλήθος χαρακτηρισμών, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, αρκεί να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα ιστορικό αυτοκίνητο που τυγχάνει να είναι το μοναδικό του είδους του με τόσα λίγα χιλιόμετρα και επιπλέον με διάσημο ιδιοκτήτη.
Εκτός από συλλογή γυαλιών, ο Sir Elton John είχε αδυναμία και στα εντυπωσιακά αυτοκίνητα διατηρώντας μια μεγάλη συλλογή, μεταξύ των οποίων και μια Ferrari 512 Testarossa η οποία και δημοπρατείται, για δεύτερη φορά, από τον βρετανικό οίκο COYS.
Όπως επισημαίνουν, μάλιστα, οι εκτιμητές του οίκου, πρόκειται για την 512TR με τα λιγότερα χιλιόμετρα, της αγοράς, μιας και η Ιταλίδα έχει μόλις 3.378 χλμ. στο κοντέρ της.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της στο χρόνο, η 512TR αγοράστηκε από τον Bρετανό τραγουδιστή ο οποίος αν και συνήθιζε να χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα που αγόραζε, είχε μια αρκετά μεγάλη συλλογή -28 τον αριθμό- ώστε το κοντέρ της να γράψει μόλις 2.915 χλμ.
Το 2001 ο Sir Elton John πούλησε μέσω δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Christies ένα μεγάλο μέρος της συλλογής των αυτοκινήτων του, μεταξύ των οποίων και η 512TR.
Δώδεκα χρόνια μετά, ο νέος της ιδιοκτήτης έχοντας διανύσει μαζί της λίγο λιγότερα από 500 χλμ. αποφασίζει να την ξαναπουλήσει, μια δοσοληψία που θα του αποφέρει, σύμφωνα με τους εκτιμητές, από 100.000 έως 150.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών, η 512TR είναι σε άριστη κατάσταση έχει περάσει όλους τους απαιτούμενους τακτικούς ελέγχους και συνοδεύεται από πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον Sir Elton John που επιβεβαιώνει ότι έχει περάσει από τα χέρια του.
Για την ιστορία, το μοντέλο 512TR πρωτολανσαρίστηκε το 1992 και παρά τα εξωτικά στοιχεία της, τόσο σε ό,τι αφορά την τιμή όσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, θεωρήθηκε από τις πιο κοινότοπες Ferrari μιας και “πούλησε” 10.000 μονάδες.
Εξοπλίζεται μεV12 κινητήρα χωρητικότητας 4,9 λίτρων με απόδοση 434 ίππους, ενώ στην προκειμένη περίπτωση, διαθέτει μπεζ δερμάτινο εσωτερικό.
auto.in.gr
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442