Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γίνετε γόνιμοι τρώγοντας καρύδια

Γίνετε γόνιμοι τρώγοντας καρύδια

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι 1-2 χούφτες σε καθημερινή βάση ενισχύουν την αντρική γονιμότητα.

Από: Ζαχαρία Πηνελόπη

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι 1-2 χούφτες σε καθημερινή βάση ενισχύουν την αντρική γονιμότητα.

Όπως δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Biology of Reproduction», όσο πιο νέος ένας άντρας εντάξει στην ημερήσια διατροφή του τα καρύδια, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ωφέλειά τους στην υγεία του σπέρματός του.

Στη μελέτη, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, συμμετείχαν 120 περίπου άντρες, ηλικίας 21-35 ετών. Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Από αυτούς της πρώτης ομάδας ζητήθηκε να εντάξουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο τα καρύδια για 12 εβδομάδες, σε αντίθεση με εκείνους της δεύτερης ομάδας, που δεν τα περιελάμβαναν στο διαιτολόγιό τους.

Αυτό, λοιπόν, που παρατήρησαν οι ερευνητές είναι ότι οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί, πλούσια πηγή σε λιπαρά οξέα, όχι μόνο ενισχύουν την ποιότητα του σπέρματος, αλλά και την παραγωγή του, σε όσους τα καταναλώνουν καθημερινά. Υπήρχαν σαφείς διαφορές σε διάφορους τομείς, όπωςτην ποσότητα,την κινητικότητα, τη συγκεντρωτικότητα και τη ζωτικότητα των σπερματοζωαρίων τους. Ακόμη και οι χρωμοσωματικές ανωμαλίες ήταν περιορισμένες.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, δρ. Γουέντι Ρόμπινς: «Εντοπίσαμε σημαντική βελτίωση σε διάφορες παραμέτρους του σπέρματος σε όσους έτρωγαν καρύδια και καμία σε όσους δεν έτρωγαν. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω μελέτη για να διαπιστωθεί με ακρίβεια σε τι ποσοστό αυτή η βελτίωσηείναι ικανή να βοηθήσει άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας».

Όπως και να ‘χει, οι ειδικοί τονίζουν ότι ευρήματα σαν κι αυτά δείχνουν πως τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζονται από το διαιτολόγιο του άντρα, γι’ αυτό καλό είναι να το επιλέγει με προσοχή, όχι μόνο όταν βρίσκεται σε αναπαραγωγική φάση, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του!

imommy

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024