Ρωσία και αραβικός κόσμος στο τραπέζι του Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ
Τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία και το ζήτημα της «νότιας γειτονιάς» -Αιγύπτου, Τυνησίας, και Λιβύης- όπως και οι σχέσεις με την Ιαπωνία θα απασχολήσουν τους «27» στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα. Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο Λακντάρ Μπραχίμι, απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τον συριακό εμφύλιο.
Τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία και το ζήτημα της «νότιας γειτονιάς» -Αιγύπτου, Τυνησίας, και Λιβύης- όπως και οι σχέσεις με την Ιαπωνία θα απασχολήσουν τους «27» στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα. Από την ελληνική πλευρά θα πάρει μέρος ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο Λακντάρ Μπραχίμι, απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τον συριακό εμφύλιο.
Το ζήτημα της Συρίας θα τεθεί και υπό το πρίσμα του ευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων -το Λονδίνο έχει προτείνει μερικές αλλαγές, ενώ ενδεχομένως να εξεταστεί χαλάρωσή του ώστε να στηριχθούν οι αντικαθεστωτικοί, όπως μεταδίδει το Associated Press.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να βρίσκει θετική υποδοχή σε άλλες χώρες. Ενδεικτικά, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Άστον επανέλαβε τη Δευτέρα, φτάνοντας στις Βρυξέλλες, την υποστήριξή της σε μία πολιτική λύση λέγοντας ότι «πρέπει να σταματήσουμε τους σκοτωμούς».
Στο τραπέζι των συζητήσεων, τέλος, θα τεθούν και οι σχέσεις της ΕΕ με την Ιαπωνία. Το πρωί της Δευτέρας μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή συνάντησης κορυφής ΕΕ και Ιαπωνίας στο Τόκιο στις 25 Μαρτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442