Αμετάβλητο το όριο για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων
Αντιαναπτυξιακές χαρακτήρισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Παράλληλα διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του ορίου του ακατάσχετου ποσού από μισθούς και συντάξεις, για χρέη προς το δημόσιο, το οποίο παραμένει στα 1.000 ευρώ.
Αντιαναπτυξιακές χαρακτήρισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Μαυραγάνης εστίασε στις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, τονίζοντας πως οι θέσεις αυτές δεν προσελκύουν επενδύσεις.
«Πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις εάν έχουμε προτάσεις για περαιτέρω φορολόγηση των επιχειρήσεων; Ακούσαμε χθες τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων και μάλιστα να προτείνει και φορολόγηση των διανεμομένων μερισμάτων στην κλίμακα. Δηλαδή, έχουμε 26%, θα πάει παραπάνω και θα έχουμε και τους συντελεστές στην κλίμακα φορολόγησης των φυσικών προσώπων που φτάνουν 42%, θα φτάσουμε λοιπόν στην πλήρη φορολόγηση, συνεπώς από πλευράς επενδύσεων δεν υπάρχει κανένα κίνητρο», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των καταθέσεων, υποστηρίζοντας πως τέτοιες προτάσεις δεν βοηθούν στην ανάπτυξη και προκαλούν προβλήματα στην οικονομία και στον τραπεζικό τομέα.
«Δεν υπάρχει δυνατότητα να μιλάμε για επενδυτικά εργαλεία όταν προτείνουμε τη φορολόγηση των καταθέσεων, γιατί το ακούσαμε κι αυτό, ότι μέσα στο περιουσιολόγιο και στη φορολόγηση της περιουσίας θα περιληφθούν και οι καταθέσεις», σημείωσε σχετικά.
Αμετάβλητο το όριο για κατασχέσεις
Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του ορίου του ακατάσχετου ποσού από μισθούς και συντάξεις, για χρέη προς το δημόσιο, το οποίο παραμένει στα 1.000 ευρώ.
Το θέμα έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν.Καραθανασόπουλος επικαλούμενος την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει το όριο αυτό από τα 1.000 ευρώ που είναι τώρα στα 600 ευρώ.
Παρά τη διαβεβαίωση του κ. Μαυραγάνη, ο πρόεδρος της επιτροπής Αντ.Μπέζας κάλεσε τον υφυπουργό να επιληφθεί του θέματος που έχει προκύψει με τη διαφορά που εντοπίζεται ανάμεσα στην έκθεση του ΓΛΚ και της διάταξης του νομοσχεδίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μικρολίμανο: Δίκτυο υποστήριξης και σχέδια για «χτύπημα» ψάχνουν οι Αρχές πίσω από τον διαβόητο «Τίτι»
- Γιαννακόπουλος: «Καταλαβαίνω απόλυτα τη δυναμική της στιγμής, όμως δεν σημαίνει οτι ξαναγράφεται η ιστορία»
- Τσουκαλάς: Το δίλημμα Μητσοτάκης ή Ανδρουλάκης είναι το δίλημμα μεταξύ της Ελλάδας των λίγων που πλουτίζουν και των πολλών που δεινοπαθούν
- Σοκαριστικό τροχαίο με έναν νεκρό στη Ζαχάρω – Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε νταλίκα
- Η στρατηγική της Μαρίας Καρυστιανού – 3+1 παρεμβάσεις
- Euroleague: Μέσω πλατφόρμας ο κόσμος επιλέγει τα τραγούδια του τελικού
- Μητσοτάκης: Κυριακάτικη «προεκλογική» ανασκόπηση – Κουβέντα για το μπάζωμα της εξεταστικής
- Σαμουράι, εντυπωσιακές μάχες, υπέροχες μαριονέτες: Ο Hidari επιστρέφει και ο Κιάνου Ριβς θα είναι εκεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



![Χρυσές λίρες: Ποιες χρονιές πουλήθηκαν οι περισσότερες [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/07/ot_lires25-300x300.png)

























![Ζιζέλ Πελικό: Βρήκε ξανά την αγάπη και την εμπιστοσύνη – Ο νέος της σύντροφος [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2024-09-11T071836Z_5549723_RC27Y9AH9YCY_RTRMADP_5_FRANCE-JUSTICE-1024x683-1-1-1024x683-1-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442