Δεν έχουν τέλος οι σφαγές των σιιτών στο Πακιστάν
Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην οικονομική μητρόπολη του Πακιστάν, Καράτσι, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 150. Η έκρηξη σημειώθηκε σε γειτονιά όπου κατοικούν κυρίως μέλη της σιιτικής μειονότητας. Κτίρια τυλίχτηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν. Διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους στα ερείπια.
Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην οικονομική μητρόπολη του Πακιστάν, Καράτσι, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 150. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην είσοδο συνοικίας, όπου κατοικούν κυρίως μέλη της σιιτικής μειονότητας.
Διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους σε κτίρια που τυλίχτηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν λόγω της έκρηξης, και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.
Πυκνός μαύρος καπνός υψώθηκε πάνω από το Καράτσι και σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε περιοχές της πόλης. Κάτοικοι ανάβουν τα φώτα των αυτοκινήτων προσπαθώντας να βοηθήσουν τους διασώστες στην αναζήτηση επιζώντων, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα.
Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες καταδίκασαν την επίθεση -το τελευταίο χτύπημα σε βάρος της σιιτικής μειονότητας από εξτρεμιστικές ομάδες σουνιτών.
Σχεδόν 200 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις κατά της σιιτικής μειονότητας του Πακιστάν στη νοτιοδυτική πόλη Κουέτα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.
Δεν κατέστη άμεσα σαφές ποιος ήταν ο ακριβής στόχος της σημερινής επίθεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλεκτρικά πατίνια: «Μπήκαν αδόμητα, μας αιφνιδίασαν» – Τι λένε οι ειδικοί για τους κινδύνους
- Το στέλεχος των Άνδεων του χανταϊού εντοπίστηκε σε δύο ανθρώπους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος
- Κρήτη: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023»- Τι ισχυρίστηκε ο 54χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Επιστρέφει στις 13 Μαΐου με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο
- Σαλαμίνα: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που παρέσυρε 12χρονη με περιπολικό
- Φουρνιέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ήρθε η στιγμή να πιούμε νερό»
- Οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης: Πόρισμα κόλαφος – Πλημμελής φροντίδα ασθενών και «χέρι» στις συντάξεις τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442