Επιτυχία στο «πολιτικό στοίχημα» του συνεδρίου βλέπει ο Ευ.Βενιζέλος
«Εθνικό πολιτικό γεγονός» χαρακτήρισε το 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώνεται το απόγευμα, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ψήφο του για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η εισήγησή του έγινε ομόφωνα δεκτή και τόνισε ότι απομένουν «τα οργανωτικά στοιχήματα που έπονται των πολιτικών» και τα οποία «θέλουν πάντα προσοχή, κόπο, επιμονή».
«Εθνικό πολιτικό γεγονός» χαρακτήρισε το 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώνεται το απόγευμα, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ψήφο του για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η εισήγησή του -μεταξύ άλλων για τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς και το μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού- έγινε ομόφωνα δεκτή.
Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απομένουν «τα οργανωτικά στοιχήματα που έπονται των πολιτικών» και τα οποία «θέλουν πάντα προσοχή, κόπο, επιμονή. Γιατί πρέπει να αλλάξει ο πολιτικός πολιτισμός. Πρέπει να επιβληθεί ένα άλλο δημοκρατικό ήθος».
Όλη η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:
«Το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απεδείχθη ότι ήταν πράγματι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Έλαβε αποφάσεις δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τα μηνύματα που στέλνουμε από το Συνέδριο είναι πάρα πολύ καθαρά.
»Η εισήγησή μου που έγινε ομόφωνα δεκτή καθορίζει την πορεία μας για το μέλλον, σε σχέση με την διακυβέρνηση του τόπου, το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, την πρόταση για τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, το μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού.
»Και βέβαια όλα αυτά, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αφορούν και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που πρέπει να γίνουν πιο προοδευτικοί, που πρέπει να μιλήσουν ξανά στην καρδιά κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ.
»Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι είναι δύναμη σταθερότητας και προοπτικής. Απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να επανέρχεται ολικά, να αφυπνίζεται, να δραστηριοποιείται, να είναι πάντα ενωμένο και να ανανεώνεται.
»Βέβαια, τα οργανωτικά στοιχήματα που έπονται των πολιτικών θέλουν πάντα προσοχή, κόπο, επιμονή. Γιατί πρέπει να αλλάξει ο πολιτικός πολιτισμός. Πρέπει να επιβληθεί ένα άλλο δημοκρατικό ήθος.
»Θα δείξουμε ότι το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, είναι πράγματι ικανό να χαράξει την αφετηρία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τον δικό του νέο και ανανεωμένο ρόλο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442