Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο σφυρί βγάζει το Λονδίνο πανάκριβα γαλλικά κρασιά, λόγω... λιτότητας

Στο σφυρί βγάζει το Λονδίνο πανάκριβα γαλλικά κρασιά, λόγω… λιτότητας

Στο σφυρί βγάζει η βρετανική κυβέρνηση τα παλιά γαλλικά κρασιά της, με περίπου 7.500 δολάρια το μπουκάλι στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας και του περιορισμού των δαπανών. Λόγω της λιτότητας, η κυβερνητική κάβα, που βρίσκεται στο υπόγειο της Οικίας Λάνκαστερ κοντά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα γίνει αυτοχρηματοδοτούμενη. Το κρασί προορίζεται για τους υψηλούς καλεσμένους της κυβέρνησης, όπως βασιλικά μέλη, αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς.

Στο σφυρί βγάζει η βρετανική κυβέρνηση τα παλιά γαλλικά κρασιά της, με περίπου 7.500 δολάρια το μπουκάλι στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας και του περιορισμού των δαπανών.

Λόγω της λιτότητας, η κυβερνητική κάβα, που βρίσκεται στο υπόγειο της Οικίας Λάνκαστερ κοντά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα γίνει αυτοχρηματοδοτούμενη.

Το κρασί προορίζεται για τους υψηλούς καλεσμένους της κυβέρνησης, όπως βασιλικά μέλη, αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς.

Περιλαμβάνει 38.090 μπουκάλια κρασιού και άλλων ποτών και η αξία της αποτιμάται σε 4,47 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα.

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πουλήσει συνολικά 54 μπουκάλια κρασιού σε έξι παρτίδες, στις 21 Μαρτίου και η πώληση αναμένεται να αποφέρει μέχρι 98.000 δολάρια (65.000 λίρες).

Εκπρόσωπος Τύπου του οίκου δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοπρατείται κρασί από την κυβερνητική κάβα, ενώ έχουν προηγηθεί ιδιωτικές πωλήσεις.

«Πολλά από τα κρασιά της δημοπρασίας προσφέρθηκαν κατά το πέρας των δεκαετιών σε βασιλιάδες και βασίλισσες, προέδρους και πρωθυπουργούς» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Christie’s.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024