Εγκρίθηκε ο διορισμός του Τζακ Λου στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ
Η Επιτροπή Οικονομικών της Αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το διορισμό του Τζακ Λου στη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για την επικύρωση του διορισμού του εντός της εβδομάδας. Οι γερουσιαστές ενέκριναν τον υποψήφιο που πρότεινε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με ψήφους 19 υπέρ έναντι 5 κατά. Η ολομέλεια του Σώματος αναμένεται να δώσει και αυτή την έγκρισή της σε ψηφοφορία που ενδέχεται να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη.
Η Επιτροπή Οικονομικών της Αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το διορισμό του Τζακ Λου στη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για την επικύρωση του διορισμού του εντός της εβδομάδας.
Οι γερουσιαστές ενέκριναν τον υποψήφιο που πρότεινε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με ψήφους 19 υπέρ έναντι 5 κατά. Η ολομέλεια του Σώματος αναμένεται να δώσει και αυτή την έγκρισή της σε ψηφοφορία που ενδέχεται να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη.
Ο Λου, προσωπάρχης του προέδρου Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, θα διαδεχθεί στη θέση αυτή τον Τίμοθι Γκάιτνερ. Μολονότι ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το διορισμό του, αναμένεται ότι θα λάβει την έγκριση από τη Γερουσία όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, με 53 έδρες έναντι 45 για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Στο παρελθόν ο Λου είχε υπάρξει και επικεφαλής προϋπολογισμού για τον Μπαράκ Ομπάμα και για τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2012. Επίσης είχε εργαστεί στην Citigroup και στο υπουργείο Εξωτερικών πάνω σε διεθνή οικονομικά ζητήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Μετέφεραν πλυντήριο ρούχων πάνω σε… ηλεκτρικό πατίνι – Δείτε βίντεο
- Ο Άντι Μπέρναμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Τον στηρίζει η πλειοψηφία των Εργατικών βουλευτών
- Πέθανε η Αντουανέτ Μπάουερ, η ηθοποιός του Star Trek και του The Twilight Zone
- Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης λόγω φωτιάς – Η ανακοίνωση
- «Η Ντουμπάι έχει καταθέσει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Σενγκέλια»
- Με επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου απαντά το Ιράν στα πλήγματα των ΗΠΑ – Χτύπημα και σε 2ο πλοίο στα Στενά
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Γαλακτοκομικά: Αυξήθηκε 11% το διεθνές εμπόριο – Το τυρί παραμένει η «ατμομηχανή» του κλάδου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442