Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία και Κίνα επικρίνουν την Ουάσινγκτον για την στάση της στη Συρία

Ρωσία και Κίνα επικρίνουν την Ουάσινγκτον για την στάση της στη Συρία

Έντονη κριτική άσκησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην στάση της Ουάσινγκτον στο συριακό εμφύλιο, κατηγορώνοντας τις ΗΠΑ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και επιρρίπτοντάς της μπλοκάρισμα σε κείμενο-καταδίκη του ΟΗΕ για τη βία στη Συρία. Μιλώντας μαζί με τον κινέζο ομόλογό του, ο οποίος επισκέπεται τη Μόσχα, ο Λαβρόφ επανέλαβε την καταδίκη από τις δύο χώρες της πρόσφατης πυρηνικής δοκιμής της Βορείου Κορέας, αλλά τόνισε την αντίθεσή τους στη χρήση της ως «πρόσχημα» για επέμβαση.

Έντονη κριτική άσκησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην στάση της Ουάσινγκτον στο συριακό εμφύλιο, κατηγορώνοντας τις ΗΠΑ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο Λαβρόφ, μιλώντας μαζί με τον κινέζο ομόλογό του ο οποίος επισκέπεται τη Μόσχα την Παρασκευή, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι μπλόκαραν κείμενο-καταδίκη του ΟΗΕ για τη βία στη Συρία.

Το κείμενο αναφερόταν στην έκρηξη στο κέντρο της Δαμασκού την Πέμπτη, εξαιτίας της οποίας σκοτώθηκαν 53 άτομα. Η επίθεση έγινε κοντά στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ και το κτίριο της ρωσικής πρεσβείας και αποδίδεται στους αντικαθεστωτικούς.

«Είμαστε απογοητευμένοι που, εξαιτίας της στάσης των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δεν καταδικάστηκε η τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό» είπε ο Λαβρόφ. «Πιστεύουμε πως πρόκειται για διαφορετικά μέτρα και σταθμά… μία πολύ επικίνδυνη απομάκρυνση [της αμερικανικής πλευράς] από τη θεμελιώδη αρχή της άνευ όρων καταδίκης τρομοκρατικών πράξεων» σημείωσε.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την καταδίκη από Μόσχα και Πεκίνο της πρόσφατης πυρηνικής δοκιμής της Βορείου Κορέας, αλλά τόνισε την αντίθεση των δύο χωρών στη χρήση της ως «πρόσχημα για ξένη στρατιωτική επέμβαση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024