Ολιγόλεπτη συνάντηση με αγρότες είχε ο πρωθυπουργός
Εκτός προγράμματος συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών είχε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαξίμου. Στη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνάντησης, οι αγρότες του παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Πριν το τέλος Φεβρουαρίου πρόκειται να επιστραφεί η πρώτη δόση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες, ύψους 80,5 εκατ. ευρώ.
Εκτός προγράμματος συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών είχε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαξίμου.
Στη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνάντησης, οι αγρότες του παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, εν όψει και της σύστασης μιας διυπουργικής επιτροπής με τη συμμετοχή των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη θέσπιση ζητημάτων, όπως το αγροτικό πετρέλαιο.
Οι αγρότες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ακρόαση που είχαν από τον πρωθυπουργό και μάλιστα επισήμαναν, πως ο Αντώνης Σαμαράς τούς δήλωσε πως είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και πως ο ίδιος γνωρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μόνη πηγή εσόδων για την ανόρθωση της οικονομίας.
Επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου
Πριν το τέλος Φεβρουαρίου πρόκειται να επιστραφεί η πρώτη δόση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες, ύψους 80,5 εκατ. ευρώ.
«Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι οι λύσεις δεν δίνονται ακαριαία, αλλά απαιτούν χρόνο και συνεχή προσπάθεια», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, προσθέτοντας πως «η προσπάθεια συνολικά της κυβέρνησης αποδίδει. Είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι αλλάζει στις συντάξεις του Δεκεμβρίου – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα
- Συνταγή: Stroganoff με μανιτάρια
- Επίδειξη ισχύως στην Κίνα: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442