ΕΒΕΑ : Ζητά μεγαλύτερη χρήση του κινήτρου της φοροαπαλλαγής στον νέο επενδυτικό νόμο
O πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες Διατάξεις», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο νέος αναπτυξιακός νόμος εμπεριέχει ρυθμίσεις που διευρύνουν το πεδίο ένταξης σε αυτόν επιχειρήσεων σημαντικών κλάδων, ενώ ταυτόχρονα καταργεί γραφειοκρατικές διαδικασίες, διευκολύνοντας έτσι την υλοποίηση επενδύσεων.
Απαιτείται, όμως, περαιτέρω εξειδίκευση και αποσαφήνιση της δυνατότητας από τις επιχειρήσεις να κάνουν χρήση του κινήτρου της φοροαπαλλαγής.
Η ΚΕΕΕ και το ΕΒΕΑ επικροτεί κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της υλοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων επενδύσεων που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση στη μεγάλη μάχη κατά της ανεργίας.
Ωστόσο, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, προκειμένου να καταστεί η χώρα τόπος προσέλκυσης επενδύσεων, απαιτείται η υλοποίηση μιας συνολικής πολιτικής, που θα προβλέπει τη μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων σε ανταγωνιστικά επίπεδα με αυτά των γειτονικών μας χωρών, σταθερό φορολογικό σύστημα, τουλάχιστον για μία δεκαετία, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και ενίσχυση μέσω του τραπεζικού συστήματος της ρευστότητας στην αγορά, που αυτήν τη στιγμή αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν ένα ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία επενδύσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)