«Φυσιολογική» η ισοτιμία του ευρώ στα 1,30 – 1,40 δολάρια, λέει η Μέρκελ
Οι χώρες θα πρέπει να αποφεύγουν να παρεμβαίνουν ενεργά στις συναλλαγματικές ισοτιμίες των νομισμάτων τους, δήλωσε την Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι θεωρεί φυσιολογική την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου μεταξύ 1,30 και 1,40.
Οι χώρες θα πρέπει να αποφεύγουν να παρεμβαίνουν ενεργά στις συναλλαγματικές ισοτιμίες των νομισμάτων τους, δήλωσε την Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι θεωρεί φυσιολογική την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου μεταξύ 1,30 και 1,40.
«Δεν υποστηρίζουμε μια παρεμβατική πολιτική όσον αφορά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες», δήλωσ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.
Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα εξετάσουν στη σύνοδο της G-20, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αν όλα τα κράτη-μέλη αφήνουν τις αγορές να καθορίζουν τις συναλλαγματικές τους ισοτιμίες.
«Υπάρχει φόβος και ανησυχία στη Νότια Ευρώπη, όπου ο κόσμος παλεύει πολύ ώστε με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες να μειωθεί το κόστος της μονάδας εργασίας και τώρα βλέπει ότι αυτό μπορεί να εξανεμιστεί. Αλλά από την άλλη πλευρά, τα επίπεδα μεταξύ 1,30 και 1,40 για το ευρώ είναι φυσιολογικά με βάση τα ιστορικά δεδομένα για το ενιαίο νόμισμα», σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος.
Η δήλωση της κ. Μέρκελ σημειώθηκε, ενώ από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα από τη Γαλλία, εκφράζονται φόβοι για την ανατίμηση του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026
- Η Χιλή κηρύσσει «κατάσταση καταστροφής» – Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πυρκαγιές
- Παναργειακός-Καλαμάτα 0-2: Επίδειξη δύναμης η «μαύρη θύελλα», στους +7 από τον Πανιώνιο
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας


