Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. οι υπολογιστές που άνοιξαν τη λίστα Λαγκάρντ
Πέντε κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στο Κέντρο Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη εκείνου ή εκείνων που αλλοίωσαν την λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» με τα στοιχεία καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.
Πέντε κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στο Κέντρο Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη εκείνου ή εκείνων που αλλοίωσαν την λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» με τα στοιχεία καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.
Οι υπολογιστές, τρεις από το υπουργείο Οικονομικών όταν υπουργός ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρώτος που παρέλαβε την λίστα, και οι άλλοι δύο από το ΣΔΟΕ την περίοδο που επικεφαλής ήταν ο Γιάννης Διώτης, κατασχέθηκαν καθώς ήταν αυτοί που «άνοιξαν» το επίμαχο υλικό που έστειλαν οι γαλλικές Αρχές στην Ελλάδα.
Τα τρία μηχανήματα από το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν από τον συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου όταν, σύμφωνα με τις σχετικές μαρτυρικές καταθέσεις, έλαβε εντολή να δει το περιεχόμενο της λίστας και να εντοπίσει τις μεγαλύτερες καταθέσεις.
Οι άλλοι δύο υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ, χρησιμοποιήθηκαν για να ανοιχθεί το «στικάκι» και, σύμφωνα με τον κ. Διώτη και την δικηγόρο συνεργάτιδά του, να δημιουργηθεί αντίγραφό του.
Στο πλαίσιο μάλιστα αυτού του κρίσιμου πλέον σημείου της έρευνας οι Εισαγγελείς κάλεσαν εκ νέου τον κ. Διώτη σε κατάθεση, τρίτη φορά, αλλά και την δικηγόρο που τον βοήθησε στο άνοιγμα και την αντιγραφή του ηλεκτρονικού αρχείου.
Ήδη οι καταθέσεις αυτές έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Σημειώνεται ότι η πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο «στικάκι», η οποία επίσης διαβιβάστηκε στην Βουλή, επισημαίνει πως η αλλοίωση δεν έγινε σε αυτό το αρχείο, το οποίο είχε παραδώσει ο κ. Διώτης στον κ. Βενιζέλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς από τη Γερμανία
- Κοινωνικός τουρισμός: Τέλος χρόνου για το πρόγραμμα – Ποιοι πρέπει να σπεύσουν
- Τραμπ: Γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη
- Πως τα blueberries επηρεάζουν το σώμα μας;
- Μετράει αγωγές η Κάιλι Τζένερ – Ακόμη μία οικιακή βοηθός καταγγέλλει κακομεταχείριση
- Διάβασμα, συζητήσεις, ακαταστασία: Οι συνήθειες που δείχνουν υψηλό IQ
- Η μάχη των μεταγωγικών: C-130 και C-390 ανταγωνίζονται για την κατάκτηση των ελληνικών αιθέρων
- Η ερωτική χημεία των Τζένιφερ Λόπεζ και Μπρετ Γκόλντσταϊν στην οθόνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442