Δημόσια διαβούλευση για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης
Τα προσχέδια των κανονιστικών πράξεων που ανοίγουν το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Ναυτιλίας τη Δευτέρα. Στόχος του υπουργείου, είναι να συγκεντρωθούν και να αξιολογηθούν απόψεις και προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα.
Τα προσχέδια των κανονιστικών πράξεων που ανοίγουν το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Ναυτιλίας τη Δευτέρα.
Στόχος του υπουργείου είναι να συγκεντρωθούν και να αξιολογηθούν απόψεις και προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα. Αφού ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης μαζί με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο θα προχωρήσουν στη υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης και σύνταξης προεδρικού διατάγματος για να προχωρήσει η ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Ο Κωστής Μουσουρούλης έχει δηλώσει ότι οι σχολές αυτές «θα λειτουργούν υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των ακαδημιών και των λοιπών σχολών του εμπορικού ναυτικού.»
Τα προσόντα των αποφοίτων θα ελέγχονται, αυστηρά από το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ θα πιστοποιούνται με βάση τα κριτήρια και τις διαδικασίες ενός «ενιαίου συστήματος πιστοποίησης».
Όπως δηλώνει το υπουργείο, η ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση, υπό τις προϋποθέσεις αυστηρού κρατικού ελέγχου και εποπτείας κατά τα σύγχρονα πρότυπα άλλων χωρών και αναβάθμισης της δημόσιας, ναυτικής εκπαίδευσης, μπορούν να εγγυηθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα της Ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνή ανταγωνισμό.
Σημειώνεται ότι η ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης προβλεπόταν εδώ και δέκα χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442