Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών συνταξιούχων βλέπει το CGIL

Δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών συνταξιούχων βλέπει το CGIL

Η αγοραστική δύναμη των Ιταλών συνταξιούχων τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια υπέστη μείωση που φτάνει ακόμα και το 33%, αποκαλύπτει έρευνα του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου CGIL. Η έρευνα του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία οι απολαβές των συνταξιούχων σημείωσαν δραματική πτώση». Μάλιστα η κατάσταση σύμφωνα με το συνδικάτο πρόκειται να επιδεινωθεί φέτος.

Η αγοραστική δύναμη των Ιταλών συνταξιούχων τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια υπέστη μείωση που φτάνει ακόμα και το 33%, αποκαλύπτει έρευνα του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου CGIL.

Η έρευνα του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία οι απολαβές των συνταξιούχων σημείωσαν δραματική πτώση».

Η κατάσταση σύμφωνα με το CGIL πρόκειται να επιδεινωθεί φέτος, καθώς κάθε συνταξιούχος θα κληθεί να καταβάλλει 2.064 ευρώ για την πληρωμή λογαριασμών και φόρων, δηλαδή ένα ποσό κατά 20% μεγαλύτερο απ’ ό,τι το 2012.

Τα τέλη για την αποκομιδή των απορριμμάτων και ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα απορροφήσουν 640 ευρώ, ενώ πάνω από 1.400 ευρώ θα ξοδευτούν για την αποπληρωμή λογαριασμών τηλεφώνου, ρεύματος και φυσικού αερίου.

Στην έρευνα σημειώνεται παράλληλα ότι η κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι αποφάσισε το «πάγωμα» των συντάξεων που ξεπερνούν τα 1.400 ευρώ το μήνα, στερώντας 1.135 ευρώ, κατά μέσο όρο, σε έξι εκατομμύρια συνταξιούχους μέχρι το τέλος του 2013.

Σύμφωνα με το κεντροαριστερό συνδικάτο «ο μόνος μεγάλος φόρος επί των απολαβών και των περιουσιών εδώ στην Ιταλία πλήττει τους συνταξιούχους, που πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης όσο ουδείς άλλος».

«Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να απευθυνθεί, επιτέλους, στους πλούσιους» για έσοδα, καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024