Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμετάβλητη στο «ΑΑ-» η αξιολόγηση της Ιαπωνίας από την Standard & Poor’s

Αμετάβλητη στο «ΑΑ-» η αξιολόγηση της Ιαπωνίας από την Standard & Poor’s

Αμετάβλητη στο «ΑΑ-» διατήρησε την αξιολόγηση της Ιαπωνίας ο οίκος Standard & Poor’s, οδηγώντας σε άνοδο το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγησης της Ιαπωνία στο «ΑΑ-» με αρνητικές προοπτικές (outlook) και στη σχετική ανακοίνωση τοποθετείται θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Σίντζο Άμπε για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού.

 

Αμετάβλητη στο «ΑΑ-» διατήρησε την αξιολόγηση της Ιαπωνίας ο οίκος Standard & Poor’s, οδηγώντας σε άνοδο το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγησης της Ιαπωνία στο «ΑΑ-» με αρνητικές προοπτικές (outlook) και στη σχετική ανακοίνωση τοποθετείται θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Σίντζο Άμπε για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού.

«Θεωρούμε ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από τη νέα κυβέρνηση θα είναι ζωτικής σημασίας εάν πρόκειται να δοθεί τέλος στην παρατεταμένη υποχώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας», αναφέρει η Standard & Poor’s σε ανακοίνωσή της και προειδοποιεί πως θα μπορούσε να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις εάν πίστευε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές θα ήταν αναποτελεσματικές στο να δοθούν τέλος στις αποπληθωριστικές πιέσεις ή στο να διατηρηθούν οι τρέχοντες ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης.

Η νέα κυβέρνηση του Σίντζο Άμπε προσπαθεί από το Δεκέμβριο να θέσει σε εφαρμογή μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής φύσης για τον τερματισμό του αποπληθωρισμού και τη στήριξη της οικονομίας.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα Δευτέρα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 234,04 μονάδες (2,09%) και έκλεισε στις 11.407,87 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024