
Ολοκληρώνεται η δημόσια προσφορά της Εθνικής για την Eurobank
Σήμερα ολοκληρώνεται η περίοδος της δημόσιας προσφοράς προς τους μετόχους της Eurobank για την ανταλλαγή των μετοχών τους με τίτλους της νέας Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών. Με δεδομένο ότι ο Σπύρος Λάτσης, ο οποίος ελέγχει το 43,5% της Eurobank έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση της Εθνικής, δεν τίθεται θέμα αποτυχίας της συνένωσης των δύο ομίλων. Μετά την ολοκλήρωσή της, η Eurobank θα καταστεί θυγατρική της Εθνικής, με τη νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών να ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι.
Σήμερα ολοκληρώνεται η περίοδος της δημόσιας προσφοράς προς τους μετόχους της Eurobank για την ανταλλαγή των μετοχών τους με τίτλους της νέας Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.
Με δεδομένο ότι ο Σπύρος Λάτσης, ο οποίος ελέγχει το 43,5% της Eurobank έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση της Εθνικής, δεν τίθεται θέμα αποτυχίας της συνένωσης των δύο ομίλων. Μετά την ολοκλήρωσή της, η Eurobank θα καταστεί θυγατρική της Εθνικής, με τη νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών να ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι.
Η σχέση ανταλλαγής στα πλαίσια της δημόσιας προσφοράς είναι 58 μετοχές Εθνικής για κάθε 100 μετοχές Eurobank. Ο νέος όμιλος θα έχει συνολικό ενεργητικό 174,2 δισ. ευρώ, δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών 113,0 δισ. ευρώ και καταθέσεις 84,6 δισ. ευρώ.
Ο νέος όμιλος θα έχει ισχυρή ή και κυρίαρχη παρουσία στις αγορές της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, ενώ εκτιμάται ότι από τα κλείσουν περίπου 20%, ενώ από τα συνολικά 1.080 καταστήματα στην περιοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πάμε μια βόλτα» στο MEGA: Καλεσμένος της Νίκης Λυμπεράκη ο Σωτήρης Τσαφούλιας
- Το όμορφο βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη γιορτή της μητέρας (vid)
- Λειψυδρία: Γιατί οι βροχές δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί – Απώλειες έως 70% στα δίκτυα
- Τσουκαλάς για Δημητριάδη: Ο «επιτελικός ωτακουστής» δίνει συνέντευξη επιδιώκοντας την πολιτική του νεκρανάσταση
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση – Ένας πρωθυπουργός που εκβιάζεται από τον έμπορο του Predator και μια χώρα ξέφραγο αμπέλι
- Οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ στο πρώτο τους ντουέτο θύμισαν εποχές Beatles
