Ο ευρωπαίος επίτροπος Τόνιο Μποργκαρμόδιος για την Υγεία και την Πολιτική των Καταναλωτών, θα βρεθεί για πρώτη φορά, στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου. Ο κ. Μποργκ, ο οποίος έχει δεχθεί τις επικρίσεις επιστημόνων και οργανώσεων για τις συντηρητικές του απόψεις, θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Τόνιο Μποργκαρμόδιος για την Υγεία και την Πολιτική των Καταναλωτών, θα βρεθεί για πρώτη φορά, στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Ο κ. Μποργκ, ο οποίος έχει δεχθεί τις επικρίσεις επιστημόνων και οργανώσεων για τις συντηρητικές του απόψεις, θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ο Τόνιο Μποργκ, τέως υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μάλτας, είναι καθολικός και τάσσεται κατά των αμβλώσεων, της ομοφυλοφιλίας και των διαζυγίων.

Είχε μάλιστα προσπαθήσει να ενσωματώσει στο σύνταγμα της χώρας την απαγόρευση των αμβλώσεων ακόμα και αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Την Πέμπτη, ο επίτροπος θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο στο ΕΚΕΠΙ, ενώ την Παρασκευή  θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, στο υπουργείο.

Στη συνέχεια θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα επίσκεψης του επιτρόπου θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, όπου θα συζητηθούν θέματα Προστασίας του Καταναλωτή.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του επιτρόπου στην Ελλάδα από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του (Νοέμβριος 2012) ως Μέλος της Επιτροπής Μπαρόζο II (2010-2014).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr