Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με την κατηγορία ότι εκβίαζε αλλοδαπούς καταστηματάρχες.

Ο 35χρονος αστυνόμος Β’ με το… επιτελείο του, έναν 56χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και έναν 19χρονο αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν, «έστηναν» δήθεν ελέγχους εις βάρος των θυμάτων τους, βάζοντας στην τσέπη τα υποτιθέμενα «πρόστιμα».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αστυνομικός και ο απόστρατος συνάδελφός του, έπειτα από υποδείξεις του πακιστανού συνεργού τους, έμπαιναν σε καταστήματα αλλοδαπών, κυρίως υπηκόων Πακιστάν, και απειλούσαν ότι θα βεβαιώσουν διάφορες παραβάσεις.

Για να μην το κάνουν, ζητούσαν από τα θυμάτά τους να πληρώσουν σε αυτούς το ποσό. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, όταν οι αλλοδαποί έλεγαν ότι δεν έχουν χρήματα, τους έκαναν και ευκολίες, συμβιβαζόμενοι με λιγότερα από όσα είχαν ζητήσει αρχικά.

Το τελευταίο τους θύμα, ωστόσο, τους κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων τους έστησαν ενέδρα στο κατάστημα του αλλοδαπού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το βράδυ της Δευτέρας οι τρεις συλληφθέντες μετέβησαν σε κατάστημα εμπορίας ψιλικών, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, σε περιοχή της Αθήνας και αφού ο Αξιωματικός με τον 56χρονο δήλωσαν ότι ήταν αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα για τον εντοπισμό λαθραίων τσιγάρων.

Ισχυριζόμενοι ότι εντόπισαν λαθραία τσιγάρα εντός του καταστήματος, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην του επιβληθεί μεγαλύτερο πρόστιμο (ύψους 10.000 ευρώ).

Ύστερα από «διαπραγματεύσεις» μείωσαν την απαίτησή τους στα 1.000 ευρώ, ενώ τελικά πήραν από το ταμείο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας. Το υπολειπόμενο ποσό, όπως ανέφεραν στον ιδιοκτήτη θα το παραλάμβαναν σε νέα συνάντησή τους.

Χθες το απόγευμα, ο 19χρονος Πακιστανός, παρουσιάστηκε εκ νέου στο κατάστημα με έναν ακόμα ομοεθνή του και αφού απέσπασαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ακολούθησε μεταξύ τους αντιπαράθεση.

Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ακινητοποίησαν τον 19χρονο, ενώ ο έτερος αλλοδαπός είχε νωρίτερα αποχωρήσει. Παράλληλα στον τόπο είχε μεταβεί και ο 35χρονος Αξιωματικός ο οποίος δηλώνοντας την ιδιότητά του προσπάθησε να απομακρύνει τον 19χρονο αλλοδαπό από το σημείο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ανέλαβε και διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε η συμμετοχή του 35χρονου Αξιωματικού και του 56χρονου ημεδαπού στην υπόθεση και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας