Τεχνικές – συμβουλευτικές υπηρεσίες προς το ελληνικό Δημόσιο, στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης του νερού και των λυμάτων των νησιών, θα προσφέρει η ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπόγραψε σήμερα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Η συνεργασία ξεκινάει πιλοτικά με 15 νησιά που θα αποτελέσουν το πρότυπο για την επέκταση των λύσεων […]

Τεχνικές – συμβουλευτικές υπηρεσίες προς το ελληνικό Δημόσιο, στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης του νερού και των λυμάτων των νησιών, θα προσφέρει η ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπόγραψε σήμερα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Η συνεργασία ξεκινάει πιλοτικά με 15 νησιά που θα αποτελέσουν το πρότυπο για την επέκταση των λύσεων σε όλα τα νησιά, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης. τόνισε :«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου φιλοδοξεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης των νησιών. Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Τα νησιά μας θα έχουν αυτάρκεια σε νερό, εφαρμόζοντας ουσιαστικές λύσεις για το διαχρονικό πρόβλημα. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΥΔΑΠ γιατί αναλαμβάνει να συνεισφέρει αποφασιστικά, σε συνεργασία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε αυτό το τεράστιας, εθνικής σημασίας για τα νησιά μας, έργο.»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης δήλωσε: «Η εξαιρετική πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη για την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ, δίνει στην εταιρία μας την ευκαιρία να αναδείξει εμφατικά και να αποδείξει τις τεράστιες δυνατότητες της και την απλησίαστη τεχνογνωσία της.

Τα οφέλη για τους κατοίκους της νησιωτικής χώρας αλλά και για τον τουρισμό μας θα είναι πολλαπλά, χειροπιαστά και μετρήσιμα.

Με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία αλλά και πνεύμα νοικοκυρέματος, προχωράμε μπροστά και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την ευημερία της νησιωτικής Ελλάδας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr