Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν απέκλεισε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, υπό προϋποθέσεις, στα πρότυπα του μεγάλου συνασπισμού της Γερμανίας.

Στόχος, είπε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, είναι η συνεργασία με την Κεντροαριστερά. Ωστόσο -πρόσθεσε- εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν και η ΝΔ μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία, όπως εκείνη του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.
{{{ audio1 }}}

«Έχουμε προηγούμενο τη μεγάλη συναίνεση στη Γερμανία. Μπορεί να ξαναγίνει, αν οι ανάγκες της χώρας το επιβάλλουν. Δεν θα πούμε όχι, αλλά δεν θα έχουμε στρατηγική συνεργασίας με τη Δεξιά, θα έχουμε στρατηγική συνεργασίας κυρίως με την κεντροαριστερά και με κεντρώα σχήματα» είπε η κυρία Χριστοφιλοπούλου.

«Δεν θα πούμε όχι σε ένα κόμμα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, με το οποίο όμως έχουμε κόκκινες γραμμές. Αυτό θα γίνει μόνο αν οι ανάγκες της χώρας το απαιτούν» πρόσθεσε.

Σε διευκρινιστική της δήλωση, η κυρία Χριστοφιλοπούλου τονίζει:

«Επειδή ορισμένοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα όσα συζητήθηκαν σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη θέλω να καταστήσω σαφές ότι κατά τη γνώμη μου η μόνη συνεργασία που μπορεί να υπάρξει προεκλογικά είναι με τον χώρο της κεντροαριστεράς και εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας.

»Οι πρωτοβουλίες για τον διάλογο του ευρύτερου σοσιαλιστικού-σοσιαλδημοκρατικού χώρου και οι πιθανές προεκλογικές συνεργασίες είναι για εμάς προτεραιότητα. Η μετεκλογική συνεργασία είναι κάτι που έχει να κάνει με τις ανάγκες της χώρας και τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν μετά την λαϊκή εντολή. Άλλωστε η παραπομπή μου στο παράδειγμα της Γερμανίας αυτό καταδεικνύει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας