Και η Ελλάδα στο πελατολόγιο ιρλανδικής εταιρείας με κρέας αλόγου
Και δεύτερη ιρλανδική εταιρεία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή μπιφτεκιών γιατί, μετά από ελέγχους, εντοπίστηκε στο κρέας τους DNA αλόγου, αναφέρουν οι Αρχές της χώρας. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει πελάτες στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά διαβεβαιώνει ότι το κρέας δεν μπήκε στην παραγωγή και «δεν κατέληξε στην τροφική αλυσίδα».
Και δεύτερη ιρλανδική εταιρεία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή μπιφτεκιών γιατί, μετά από ελέγχους, εντοπίστηκε στο κρέας τους DNA αλόγου, αναφέρουν οι Αρχές της χώρας.
Πρόκειται για την εταιρεία Rangeland Foods, η οποία αναφέρει ότι έχει πελάτες στη Βρετανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, το Γιβραλτάρ, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.
Κατά την εταιρεία η ποσότητα του κρέατος παραλήφθηκε στις αρχές Ιανουαρίου αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.
Τα μπέργκερ δεν μπήκαν στην τροφική αλυσίδα, διαβεβαιώνει η εταιρεία και προσθέτει ότι το 90% του κρέατος που χρησιμοποιεί είναι ιρλανδικής προέλευσης
Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός υπουργός Γεωργίας Σάιμον Κόβενεϊ, υπογράμμισε ότι στις έρευνες για το κρέας που χρησιμοποιούσε η εταιρεία βρέθηκε 75% DNA αλόγου
Το υπουργείο δηλώνει «110% βέβαιο» ότι τα αποτελέσματα των τεστ είναι ορθά.
Το επίμαχο κρέας είχε εισαχθεί στη χώρα από ιρλανδική εταιρεία, ερευνάται όμως από το υπουργείο αν είναι πολωνικής προέλευσης.
Το θέμα ανέκυψε καθώς το ιρλανδικό Κοινοβούλιο συζητά για την αγροτική πολιτική της χώρας καθώς η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.
Τον Ιανουάριο σε δοκιμές που είχαν γίνει στα προϊόντα που διέθεταν αλυσίδες σουπερμάρκετ στη Βρετανία εντοπίστηκαν μικρές ποσότητες κρέατος αλόγου. Τα προϊόντα (που ήταν ιρλανδικής προέλευσης) αποσύρθηκαν ενώ οι ιρλανδικές υγειονομικές Αρχές είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ψυχική υγεία: Η αόρατη επιδημία που επηρεάζει 1,2 δισ. ανθρώπων – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα
- Ανδρουλάκης: Ο «Νίξον της Ελλάδας», ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να είναι στη Βουλή σήμερα
- Νέα απόπειρα το Σάββατο για το αναβαθμισμένο Starship του Έλον Μασκ
- Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Αυτή είναι η ακτινογραφία των αγώνων τους στη Regular Season
- Καιρός: «Μπαίνουμε σε μια περίοδο αστάθειας από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ» – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Ο Pac-Man έγινε 46 ετών – Η ιστορία του δημοφιλούς videogame
- Ψύλλιο: Τα οφέλη που έχει για την υγεία του σκύλου
- Η «βοήθεια» του Τζόλη στον Ολυμπιακό με φόντο τα προκριματικά του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442