Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα η αβεβαιότητα στην πραγματική οικονομία

Αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα η αβεβαιότητα στην πραγματική οικονομία

Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί την τελευταία τριετία στην πραγματική οικονομία αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα έκθεσης για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2012 και την εξέλιξη των δεικτών της επιχειρηματικότητας στην διάρκεια της κρίσης που θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί την τελευταία τριετία στην πραγματική οικονομία αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα έκθεσης για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2012 και την εξέλιξη των δεικτών της επιχειρηματικότητας στην διάρκεια της κρίσης που θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η έκθεση για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αποτελεί την ένατη περιοδική έκδοση του ΙΟΒΕ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Παρατηρητηρίου για την Επιχειρηματικότητα – Global Entrepreneurship Monitor (GEM).

Στην έκθεση για την επιχειρηματικότητα παρουσιάζονται οι εξελίξεις των βασικών δεικτών, αλλά και των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ενώ ειδική ανάλυση γίνεται για την επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων.

Από τα ευρήματα της έκθεσης προκύπτει ότι οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και η αβεβαιότητα για το μέλλον απέτρεψαν σημαντικό ποσοστό ατόμων με επιθυμία έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας να υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ενώ τα βασικά ευρήματα της ερευνάς θα παρουσίαση ο υπεύθυνος του τμήματος επιχειρηματικότητας κ. Σταύρος Ιωαννίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024