Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί την τελευταία τριετία στην πραγματική οικονομία αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα έκθεσης για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2012 και την εξέλιξη των δεικτών της επιχειρηματικότητας στην διάρκεια της κρίσης που θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η έκθεση για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αποτελεί την ένατη περιοδική έκδοση του ΙΟΒΕ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Παρατηρητηρίου για την Επιχειρηματικότητα – Global Entrepreneurship Monitor (GEM).

Στην έκθεση για την επιχειρηματικότητα παρουσιάζονται οι εξελίξεις των βασικών δεικτών, αλλά και των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ενώ ειδική ανάλυση γίνεται για την επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων.

Από τα ευρήματα της έκθεσης προκύπτει ότι οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και η αβεβαιότητα για το μέλλον απέτρεψαν σημαντικό ποσοστό ατόμων με επιθυμία έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας να υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ενώ τα βασικά ευρήματα της ερευνάς θα παρουσίαση ο υπεύθυνος του τμήματος επιχειρηματικότητας κ. Σταύρος Ιωαννίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας