Πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων
Ραβασάκια σε όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών, που επιστρατεύει σαρωτικές διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο προκειμένου να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Εάν εντός οκτώ ημερών δεν έχει καταβληθεί το παράβολο των 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου από τον ιδιοκτήτη, τότε θα επιβάλλεται πρόστιμο από 250 έως 1.000 ευρώ και θα αφαιρείται άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες και δίπλωμα.
Ραβασάκια σε όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών, που επιστρατεύει σαρωτικές διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο προκειμένου να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.
Το υπουργείο θα στέλνει ραβασάκια με προθεσμία οκτώ ημερών για την ασφάλιση του οχήματος, η οποία όμως θα είναι εφικτή μόνο αφού ο ιδιοκτήτης καταβάλει παράβολο 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, σύμφωνα με Τα Νέα.
Αν αγνοήσει τις προθεσμίες, η ΓΓΠΣ θα στέλνει ηλεκτρονική επιστολή στην Αστυνομία για την κατ’ οίκον επίδοση βεβαίωσης προστίμου από 250 έως 1.000 ευρώ και την αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και διπλώματος.
Τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο, σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς και η επιβολή παραβόλου 250 ευρώ μπορεί θεωρητικά να αυξήσει τα δημόσια έσοδα κατά 375 εκατ. ευρώ.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- «Νόμιζα πως θα πεθάνω» – To ύποπτo ανεύρυσμα και τα αναφιλητά της Πενέλοπε Κρουζ στις Κάννες
- Τραμπ: Όλοι οι διαμεσολαβητές να υπογράψουν τις Συμφωνίες του Αβραάμ – «Παράθυρο» και για το Ιράν
- ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δύναμη και κουράγιο Τραϊανέ. Είμαστε στο πλευρό σου» (pic)
- Ξεπέρασαν τα 51,7 δισ. ευρώ τα χρέη στο ΚΕΑΟ / ΕΦΚΑ – Λύση ή παρηγοριά η νέα ρύθμιση των 72 δόσεων;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)

































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442