Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση επιτοκίων προβλέπει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος

Αύξηση επιτοκίων προβλέπει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος

Αύξηση του κόστους χρήματος με αύξηση των επιτοκίων και ανατιμήσεις στις αξίες νομισμάτων προβλέπει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, συνδέοντας τις εξελίξεις αυτές με την υπέρβαση των δημοσιονομικών προβλημάτων στις ΗΠΑ. Ο Σόρος τάχθηκε κατά της λιτότητας ως τρόπου αντιμετώπισης του υπερβολικού χρέους στις αναπτυγμένες οικονομίες, τονίζοντας πως αν η οικονομία υποχωρεί, τότε το χρέος στην πραγματικότητα αυξάνεται. Προειδοποίησε δε ότι η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη θα μπορούσε να επιδεινωθεί τα επόμενα δυο χρόνια.

Αύξηση του κόστους χρήματος με αύξηση των επιτοκίων και ανατιμήσεις στις αξίες νομισμάτων προβλέπει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, συνδέοντας τις εξελίξεις αυτές με την υπέρβαση των δημοσιονομικών προβλημάτων στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Σόρος προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος όταν η αμερικανική οικονομία ξεκινήσει να ανακάμπτει τα επιτόκια να κάνουν ένα μεγάλο άλμα. Όπως είπε οι ΗΠΑ πρέπει να επανέλθουν σε βιώσιμη ανάπτυξη προκειμένου να μειωθεί το επίπεδο χρέους, ενώ σημείωσε η πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για αγορά αμερικανικού χρέους είναι η πρέπουσα, καθώς δεν αυξάνει το καθαρό ποσό του ληξιπρόθεσμου χρέους.

«Μπορεί να έχει ήδη αρχίσει η άνοδος των επιτοκίων. Νομίζω πως θα γίνει κυρίως φέτος. Όταν περάσουμε την αβεβαιότητα αναφορικά με τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ και ληφθούν επενδυτικές αποφάσεις».

Ο Σόρος τάχθηκε κατά της λιτότητας ως τρόπου αντιμετώπισης του υπερβολικού χρέους στις αναπτυγμένες οικονομίες, τονίζοντας πως αν η οικονομία υποχωρεί, τότε το χρέος στην πραγματικότητα αυξάνεται. Προειδοποίησε δε ότι η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη θα μπορούσε να επιδεινωθεί τα επόμενα δυο χρόνια.

Δήλωσε παράλληλα πως θα μπορούσε να υποβόσκει ένας πιθανός πόλεμος νομισμάτων και αναφερόμενος στην Ιαπωνία, επισήμανε πως η χώρα έχει στραφεί πλέον στην μεγαλύτερη ποσοτική χαλάρωση, που οδηγεί σε μείωση της αξίας του γεν, ενώ το ευρώ είναι πιθανότερο να ανατιμηθεί αφού η Ευρωζώνη δεν προχωρά σε ποσοτική χαλάρωση.

«Οι Γερμανοί πιστεύουν στη λιτότητα και ο υπόλοιπος κόσμος πιστεύει στην ποσοτική χαλάρωση, ρίχνοντας όλο και περισσότερο χρήμα στην κρίση. Και στην πραγματικότητα αυτό είναι αποτελεσματικό, από την άποψη ότι αποφεύγεται έτσι η ύφεση. Αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τη Γερμανία σε μια πιθανή ύφεση ή επιβράδυνση», δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024