Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέντρο Καινοτομίας εγκαινίασε η Procter & Gamble στο Μαρούσι

Κέντρο Καινοτομίας εγκαινίασε η Procter & Gamble στο Μαρούσι

Κέντρο καινοτομίας εγκαινίασε στο Μαρούσι η εταιρεία Procter & Gamble, ενώ νωρίτερα οι εκπρόσωποι του ομίλου είχαν νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου συζητήθηκαν και πάλι τα θέματα της διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας.«Βλέποντας τις αλλαγές στην οικονομία και τη διοίκηση, ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα διαφορετικά», σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου.

Κέντρο καινοτομίας εγκαινίασε στο Μαρούσι η εταιρεία Procter & Gamble, ενώ νωρίτερα οι εκπρόσωποι του ομίλου είχαν νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου συζητήθηκαν και πάλι τα θέματα της διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας.

«Βλέποντας τις αλλαγές στην οικονομία και τη διοίκηση, ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα διαφορετικά», σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου και ως παράδειγμα αναφέρουν την Ελαΐς – Unilever και την Henkel οι οποίες προχώρησαν στο «επαναπατρισμό» μέρους της παραγωγής τους στην Ελλάδα Unilever, τη Hewlett Packard και τη Philip Morris που επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας.

Πρόκειται για το τρίτο κέντρο καινοτομίας της P&G, τα άλλα δύο είναι στην Αγγλία και τη Γερμανία και, όπως σχολιάζουν στελέχη της αγοράς, δεν έχει τόσο σημασία το κόστος της επένδυσης το οποίο είναι γύρω στα 3 εκατ. ευρώ, αλλά είναι ιδιαίτερη η σημασία του για την πορεία της οικονομίας μας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece κ. Στέφανος Ησαΐας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Οργανισμό και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των επενδυτικών funds από τις ΗΠΑ και τον Καναδά δήλωσε με την αφορμή των εγκαινίων:

«Έχουμε συστρατεύσει όλες μας τις δυνάμεις για να απελευθερώσουμε και να αναδείξουμε τις επενδυτικές δυνατότητες της Ελλάδας. Προσελκύοντας όχι μόνο νέους επενδυτές, αλλά πρωτίστως αυτούς που χρόνια τώρα δίνουν τη ψήφο εμπιστοσύνης τους σε αυτή τη χώρα.»

»Προχθές ήμασταν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε αντιπροσωπία σημαντικών επενδυτών από ΗΠΑ και Καναδά. Σήμερα η P&G προσθέτει περαιτέρω αξία στη χώρα μας, προσθέτει καινοτομία που τόσο έχει ανάγκη.»

» Σε μία κίνηση μεγάλης επιχειρηματικής ουσίας αλλά και μεγάλου συμβολισμού παράλληλα, εγκαινιάζεται σήμερα αυτό το κέντρο έρευνας και καινοτομίας, το 3ο στην Ευρώπη. Το Invest in Greece υποδέχεται τη νέα επένδυση και αναμένει το παράδειγμα της P&G να ακολουθήσουν κι όλοι όσοι έχουν γνώση της τεράστιας επενδυτικής δυναμικής της Ελλάδας αλλά έως τώρα δίσταζαν. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους».

Σημειώνεται ότι η P&G κατατάσσεται στην 24 θέση στη λίστα με τις πιο καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως με το ετήσιο πρόγραμμά της για R&D να αγγίζει τα 2 δισ. δολάρια.

Σε ότι αφορά στην πορεία της στην ελληνική αγορά η P&G Ελλάς ΕΠΕ αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους παίκτες της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024