Νέο επεισόδιο στη σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αυτή τη φορά με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.

Αφορμή αποτέλεσε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος ζήτησε παρέμβαση της Δικαιοσύνης έπειτα από δηλώσεις του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα «να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση» και τον κ. Διαμαντόπουλο «να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

«Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για«άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου» πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν αποκηρύσσουν τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας και τον διατηρούν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», ανταπάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Αργότερα, κυκλοφόρησε non paper της Νέας Δημοκρατίας, με παραπομπή σε βίντεο του Youtube με δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου. Το βίντεο είναι το εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με μία εντονότατη ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για το «άθλιο non paper της ΝΔ» «πλαστό βίντεο» και «αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες». Η ανακοίνωση συμπληρώνονταν με μία παραπομπή σε βίντεο του Youtube, με το σύνολο των δηλώσεων του κ. Διαμαντόπουλου. Το βίντεο είναι το εξής:

Το επεισόδιο ήρθε σε συνέχεια της σύγκρουσης που προηγήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια στην εκπομπή του MEGA «Ανατροπή», όπου έκανε λόγο για φάση μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νομιμότητα.

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Βούτση, που ζήτησε την παραίτηση του υπουργού και αποχώρησε από την εκπομπή, ενώ σήμερα θύελλα επικράτησε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης στη Βουλή, όπου παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και κάλεσε τον Νίκο Δένδια να ανακαλέσει, διαφορετικά να παραιτηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας