«Ένωση χρέους» στην Ευρώπη προβλέπει ο Κον-Μπεντίτ μετά τις γερμανικές εκλογές
Η Ευρώπη μετά τις γερμανικές εκλογές θα δημιουργήσει «ένωση χρέους» προέβλεψε ο Γαλλογερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ, υπενθυμίζοντας ότι αρκετές φορές η Γερμανία συμφώνησε σε προτάσεις που καταρχάς απέρριπτε κατηγορηματικά. «Πριν από τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία η Μέρκελ είχε αποκλείσει πιθανή βοήθεια προς την Ελλάδα. Αμέσως μετά όμως έγινε αυτό ακριβώς» δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ και πρόσθεσε «μετά τις γερμανικές εκλογές, τα κράτη θα δημιουργήσουν μια ένωση χρέους».
«Ένωση χρέους» θα δημιουργήσει η Ευρώπη μετά τις γερμανικές εκλογές, προέβλεψε ο Γαλλογερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ, μιλώντας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν το περιοδικό «Der Spiegel» και το «Koerber Forum», με αφορμή την 50ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων μεταξύ του Σαρλ ντε Γκωλ και του Κόνραντ Αντενάουερ.
«Πριν από τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία η Μέρκελ είχε αποκλείσει πιθανή βοήθεια προς την Ελλάδα. Αμέσως μετά όμως έγινε αυτό ακριβώς» δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ και πρόσθεσε ότι τώρα, με την κοινή ευρωπαϊκή εποπτεία των δημοσιονομικών, θα γίνει αυτό που η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά πριν από δύο χρόνια.
«Μετά τις γερμανικές εκλογές, τα κράτη θα δημιουργήσουν μια ένωση χρέους» και τα μέλη της Ευρωζώνης θα ευθύνονται από κοινού για το δημόσιο χρέος – είτε αυτό γίνει μέσω ενός ταμείου εξυπηρέτησης του χρέους είτε μέσω ακόμη και ευρωομολόγων.
Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι το όραμά του είναι ένα κοινό Σύνταγμα για την Ευρώπη το 2014, τα προσχέδια του οποίου θα εκπονήσουν βουλευτές από τις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη και τις κυβερνήσεις και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ οι πολίτες θα ψηφίσουν μέσω δημοψηφίσματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
- Καύσιμα: Πάνω κάτω οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης
- Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για σκάνδαλο υποκλοπών και ΟΠΕΚΕΠΕ – «Έχουμε γίνει πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442