Ακαδημία Πλάτωνος-Η Πολιτεία και ο Πολίτης: Εκπαιδευτικά Προγράμματα βραχείας διάρκειας για Ενήλικες Πολίτες
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2013 το δεύτερο από εννέα κύκλους εκπαιδευτικών προγραμμάτων βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες με αντικείμενο τη φιλοσοφία, το ρόλο της στην καθημερινή ζωή και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2013 το δεύτερο από εννέα κύκλους εκπαιδευτικών προγραμμάτων βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες με αντικείμενο τη φιλοσοφία, το ρόλο της στην καθημερινή ζωή και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας.
Η Πράξη «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης», Υποέργο 1 «Εκπαίδευση Ενηλίκων», Δράση 1 «Εκπαιδευτικά προγράμματα βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.
Σκοπό της Δράσης αποτελεί η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.
Ο 2ος κύκλος μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί από τις 04 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 12 Απριλίου 2013 και θα αφορά στα εξής πεδία:
1. Φιλοσοφία και Σύγχρονη Προοπτική
2. Επιστήμες και τεχνολογία
3. Πολιτισμός και δημιουργία
4. Πολίτης και Πολιτεία
Καθένας από τους τομείς περιλαμβάνει εβδομαδιαίες διαλέξεις, ξεναγήσεις/επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops) και διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους θεματικών ενοτήτων ανάμεσα στις οποίες οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν και να καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα.
Όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 20/01/2013.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, το περιεχόμενο των μαθημάτων και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο (site) του έργου «Ακαδημία Πλάτωνος»: www.plato-academy.gr
in.gr
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Αρκάς: Σε καλοκαιρινή διάθεση
- Το να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι κακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442