Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις σε Νάουσα, Λεωνίδιο και Κυπαρισσία για το κλείσιμο των ΔΟΥ

Αντιδράσεις σε Νάουσα, Λεωνίδιο και Κυπαρισσία για το κλείσιμο των ΔΟΥ

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο και τα γραφεία της ΔΟΥ στη Νάουσα  πραγματοποιήσαν ο δήμος και φορείς της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά της εφορίας στη Βέροια. Ο πρόεδρος του ΔΣ και δύο αντιδήμαρχοι βρίσκονται στο γραφείο του διοικητή της Αστυνομίας Νάουσας, μετά από μήνυση που κατέθεσε η προϊσταμένη της εφορίας. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στο Λεωνίδιο Κυνουρίας και στην Κυπαρισσία.

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο και τα γραφεία της ΔΟΥ στη Νάουσα πραγματοποιήσαν ο δήμος και φορείς της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά της εφορίας στη Βέροια.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δύο αντιδήμαρχοι βρίσκονται στο γραφείο του διοικητή της Αστυνομίας Νάουσας, μετά από μήνυση που κατέθεσε η προϊσταμένη της εφορίας με αφορμή την κινητοποίηση του δήμου και φορέων της περιοχής.

Τα στελέχη του δήμου βρίσκονται στα γραφεία της αστυνομίας στον δεύτερο όροφο του ίδιου κτιρίου όπου στεγάζεται και η εφορία. Έξω από το κτίριο παραμένουν δεκάδες άνθρωποι που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη μεταφορά των επίπλων, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εγγράφων στη Βέροια.

«Για τρεις μέρες θα βρισκόμαστε εδώ και δεν θα επιτρέψουμε στα συνεργεία που αναμένονται, να μεταφέρουν τα έπιπλα, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα έγγραφα στη Βέροια. Ήδη έχει τοποθετηθεί ένα σκαπτικό μηχάνημα έξω από το κτίριο ενώ είμαστε και εμείς έτοιμοι να σταθούμε εμπόδιο στη μεταφορά» δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ ο δήμαρχος της Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία καταργείται η ΔΟΥ Νάουσας είναι εντελώς άδικη και μη λογική, καθώς το κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι δημόσιο και δεν πληρώνονται ενοίκια, κάτι που συμβαίνει με το κτίριο της Βέροιας.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στο Λεωνίδιο Κυνουρίας για το κλείσιμο της ΔΟΥ και τη συγχώνευσή της με την ΔΟΥ Παραλίου ‘Αστρους. Η ΔΟΥ Λεωνιδίου τελεί υπό κατάληψη από πολίτες κατοίκους της νότιας Κυνουρίας με επικεφαλής το δήμαρχο Γιάννη Μαρνέρη και το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ σημειώνει πως η κατάληψη θα είναι διαρκείας κι αυτό που πλέον ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών είναι να διατηρηθεί η ΔΟΥ Λεωνιδίου ως αυτόνομη υπηρεσία, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο δήμος καλύπτει το σύνολο των λειτουργικών εξόδων της υπηρεσίας εκτός βέβαια τη μισθοδοσία του προσωπικού και διαθέτει δωρεάν κτίριο για τη στέγασή της.

Αντιδράσεις υπάρχουν και στην Κυπαρισσία για τη συγχώνευση της τοπικής ΔΟΥ με την ΔΟΥ Καλαμάτας, όπου ο εμπορικός σύλλογος της πόλης, τοπικοί φορείς με την συμπαράστασης της δημοτικής αρχής, έχουν κλειδώσει την είσοδο του κτιρίου, από το οποίο επρόκειτο να πάρουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το αρχείο για να τα μεταφέρουν στην Καλαμάτα και περιφρουρούν τον χώρο.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας δήλωσε ότι το αίτημά τους είναι να μην κλείσει η ΔΟΥ Κυπαρισσίας και να εξαιρεθεί όπως έγινε με άλλες ΔΥΟ, σε Αμαλιάδα και Αίγιο, καθώς η απόσταση Κυπαρισσίας – Καλαμάτας είναι μεγάλη και θα υπάρχει ταλαιπωρία των πολιτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024