Ένα μίνι πανδαιμόνιο επικράτησε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό όταν τέσσερις γυναίκες, υιοθετώντας τη γνωστή πλέον «femen» πρακτική, έβγαλαν τις μπλούζες τους εν μέσω της κυριακάτικης προσευχής του Πάπα και άρχισαν γυμνόστηθες να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και κατά της στάσης της Εκκλησίας στο ζήτημα. Η αστυνομία επενέβη γρήγορα απομακρύνοντας τις γυναίκες που είχαν γράψει στο σώμα τους «In gay we trust», ενώ δεν έλειψαν και επιθέσεις... με ομπρέλες από παριστάμενους στην πλατεία. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Ένα μίνι πανδαιμόνιο επικράτησε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό όταν τέσσερις γυναίκες, υιοθετώντας τη γνωστή πλέον «femen» πρακτική, έβγαλαν τις μπλούζες τους εν μέσω της κυριακάτικης προσευχής του Πάπα και άρχισαν γυμνόστηθες να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και κατά της στάσης της Εκκλησίας στο ζήτημα.

Η αστυνομία επενέβη γρήγορα απομακρύνοντας τις γυναίκες, ενώ δεν έλειψαν και επιθέσεις… με ομπρέλες από παριστάμενους στην πλατεία.

Οι τέσσερις γυναίκες είχαν βάψει στην πλάτη τους το σύνθημα «In Gay We Trust» (παραλλαγή του «στον Θεό εναποθέτουμε την ελπίδα μας») και είχαν διαφορετικά συνθήματα γραμμένα στην μπροστινή πλευρά του κορμού τους -όπως «σκάστε» και «όχι στην ομοφοβία».

O ποντίφικας δεν φάνηκε να ταράσσεται κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Η διαμαρτυρία συνέπεσε με την διαδήλωση εναντίον του γάμου ομόφυλων ζευγαριών στο Παρίσι την Κυριακή, την στήριξή τους στην οποία έχουν εκφράζει και οι Γάλλοι καθολικοί επίσκοποι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr