Να εμμένει στα επιχειρήματά του για τη λίστα Λαγκάρντ φέρεται ο Ι.Διώτης
Δεν αναμένεται να αλλάξει «γραμμή πλεύσης» ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, κατά την συμπληρωματική κατάθεση που θα δώσει στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται αποφασισμένος να υποστηρίξει ότι δεν έχει πει ψέματα, ότι δηλαδή παρέδωσε στον Ευ.Βενιζέλο το usb που του είχε έδωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Όσον αφορά, δε, στην ημερομηνία (8 Ιουλίου) που φαίνεται ότι δημιουργήθηκε το stick, ο κ. Διώτης αναμένεται να απαντήσει ζητώντας τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο usb.
Δεν αναμένεται να αλλάξει «γραμμή πλεύσης» ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, κατά την συμπληρωματική κατάθεση που θα δώσει στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται αποφασισμένος να υποστηρίξει ότι δεν έχει πει ψέματα, ότι δηλαδή παρέδωσε στον Ευ.Βενιζέλο το usb που του είχε έδωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.
Όσον αφορά, δε, στην ημερομηνία (8 Ιουλίου) που φαίνεται ότι δημιουργήθηκε το stick, ο κ. Διώτης αναμένεται να απαντήσει ζητώντας τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο usb.
Ειδικότερα, ο Ιωάννης Διώτης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εμμένει στη γραμμή που είχε χαράξει από την πρώτη φορά που κλήθηκε για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης δύο αξιοποίνων πράξεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να μην αλλάζει όσα έχει ήδη ισχυριστεί στους εισαγγελείς, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πει ψέματα για την υπόθεση της λίστας που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πρώην εισαγγελέας θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί του δεν κλονίζονται από το εύρημα της έρευνας για την 8η Ιουλίου 2011, ημερομηνία «γέννησης» του USB, ενόσω ο ίδιος ήταν επικεφαλής στο ΣΔΟΕ.
Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, εξετάζει με το νομικό του σύμβουλο το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να εξακριβωθεί αν και πώς θα μπορούσε κάποιος, εν αγνοία του, να παρέμβει στο επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο όσο το είχε στα χέρια του.
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, πάντως, φαίνεται να ενδιαφέρονται να αποσαφηνίσουν δύο κρίσιμα για την έρευνα θέματα, τα οποία και θα κρίνουν εν πολλοίς και τις περαιτέρω κινήσεις τους: Αν ο κ. Διώτης αντέγραψε το στικάκι που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, καθώς ο ίδιος έχει πει ότι δεν κράτησε αντίγραφο, αλλά και την ακριβή ημερομηνία που παρέδωσε το επίμαχο υλικό στον Ευ. Βενιζέλο.
Ο Ιω.Διώτης έχει υποστηρίξει ότι η παράδοση έγινε στο τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 2011.
Τη Δευτέρα αναμένεται να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρης, ο οποίος ωστόσο, από την αρχή, έχει καταθέσει πως ουδέποτε παρέλαβε στα χέρια του ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, παρά μόνο δέκα ονόματα καταθετών για να σκιαγραφήσει το φορολογικό τους προφίλ, χωρίς να πάρει οποιαδήποτε εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου για περαιτέρω έλεγχο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442